i da kupiš midi za tip kljave nije to to, ali bar za mene nije. Vjeruj moraš je preraditi da dobiješ ono što ti želiš. neko želi jače bas gitare ili drugo boju bas gitare, drugi neki doboš, ili jedan od elemenata u dobošu. ili drugčije obojeno harmoniko ili klavir, ima još toga. neki vole manje efekata, drugi malo više. jaču kontra gitaru.ima još toga.
a na svakoj kutiji se drugčije čuje pa i zbog toga moraš podesiti na razglas kakav ima ko, a moraš i prilagodit svojoj mixeti i kako podesiš. Na kraju možeš da sam pripremiš midi fajl, i da radiš i više pjesama zajedno. Ne može jedna osoba sama sve da svira, treba pripremiti nešto i kod kuće, to je opće poznata stvar. Ali kako ko zna i radi, nek radi. Ja imam svoj sistem, ali drugi kako ko nema problema. Samo sam ovde napisao što ja mislim, i drugi su nešto napisali... Bubnjari i onako ne vole aranžeriste. ali sve to su male svirke za mali broj ljudi i za neke male kafiče po moje do 300 ljudi. Sve ostalo treba band i bubanj i zbilja dobri muzičari a onda teraj!
pozz.
|