Da, izgleda da još nema programa X AIR EDIT koji je namjenjen za PC/Mac/Linux.
Do efekata dolaziš iz Main View prozora tako da pritisneš FX koji se nalazi u gornjoj traci. Otvara se Effect Rack prozor i ako zadržiš prst u području gdje piše Hall Reverb dobivaš izbor efekata. Kada odabereš jednoga, on zamjenjuje mjesto ovog Hall Reverba. Sada kratko dotakneš isto područje i možeš raditi edit efekta.
Koliko sam primjetio, postoji nešto drugačije sučelje između iPad i Android sistema. Sviđa mi se to što se može podešavati osnovi prikaz ekrana po vlastitoj želji. Pa se tako može odrediti broj kanala i to na što će isti djelovati (CH, Rtn, FXSnd, Bus, LR ...) Veoma praktično za one s manjom dijagonalom tableta.
S obzirom da nije spojen na box, tj. nema hardwarea, izgleda se ne mogu editirati sve stavke. Uspio sam memorirati Scenes ali u njima ne pamti postavke efekta po kanalu, niti volumene. Aplikacija ima vrlo mali broj preseta ali to nije problem jer se svako vlastito podešavanje može pohraniti. Isto tako se može napraviti i Copy/paste po svim parametrima. Recimo, kada na prvi kanal postavimo mikrofon sa svim podešavanjima (EQ, FX, COMP, GATE, PAN...), jednostavno te postavke kopiramo na drugi kanal gdje će isto biti mikrofon. I onda ih po potrebi mijenjamo.
Iako je aplikacija logična, šteta da ne postoje neke upute.
|