Pozdrav.
Prije nekoliko dana postao sam vlasnik KorgaPA50.Sviram harmoniku tako da o aranzerima nemam mnogo znanja.Naucio sam neke osnovne stvari o upravljanju aranzerom, ali i dalje imam nekoliko nedoumica.
Kupio sam koristenu klavijaturu i postoje tragovi koristenjana rubovima,dobra stvar je to sto na mjestu gdje su tasteri sve izgleda kao novo.Posto volim da sve lijepo izgleda zelio bih prefarbati te "ostecene"dijelove.Nadam se da ne bi trebalobiti problema s tim ukoliko dobro zastitim ostale dijelove ? (Htio bih ovo uraditi bez otvaranja aranzera).Pored ovoga na zvucnicima postoji neka masa(vjerovatno je nesto prosuta po njima) - da li mogu i to isto bez otvaranja aranzera prefarbati sprejom?
E sada pitanja o upravljanju aranzerom.
1.Postoji li neki nacin gdje mogu u toku same pjesme mijenjati ritam.To se odnosi na one pjesme gdje se u njima mijenja ritam (Zanela me svetla velikoga grada,Voli me danas vise nego juce itd) ?
2.Trenutni set u aranzeru je prilicno los, poslao mi je drug njegov sa PA60,ali ne znam kako ucitati.
3.Da li je moguce da su fabricke boje obrisane, jer ne mogu ih naci nigdje ?
4.Da li je moguce sortirati Stylove i Farbe po svom ukusu ? Trenutno su prilicno razbacane.
Ako naletim na jos neki problem pitam.
Hvala