Da, znam ,Nešo, meke up tools je za to, već sam ga koristio.
Što se tiče ovog drugog, mene je zanimalo da li transponovani mp3 fajl može da se snimi takođe u mp3 nekom prečicom na klavijaturi bez naknadnog snimanja u REC modu? Znači, zadržavam isti mp3, samo modifikovan u tonalitetu ili brzini.
Do sada sam transponovani mp3 fajl puštao u REC modu od početka do kraja, onda dobijem .wav koji snimim na USB, pa onda izvadim taj USB i ubacim ga u komp, pa onda da bih dobio ponovo mp3 idem u program audiograber kojim ponovo kompresujem taj wav u mp3. Ovo je previše koraka i bezpotrebno prebacivanje nekoliko puta wav u mp3 i mp3 u wav. Tu se gubi na kvalitetu zvuka i na kraju to nije to.
Najednostavnije bi bilo transponovani mp3 u klavijaturi odmah snimiti u novi mp3, čime bi se izbegla ova naknadna konverzija iz wav u mp3. Klavijatura u REC modu snima samo u wav formatu i zato za ovakve slučajeve kada ti treba na kraju mp3 nije dobro raditi na ovakav način preko REC-a.
U uputsvu nisam našao da se u klavijaturi mogu snimiti bilo kakve promene u mp3 fajlu. Sve što promeniš možeš snimiti u performance, ali to je za upotrebu u samoj klavijaturi. Verovatno ne možeš na ovaj način (bez REC-a) snimiti ni usporenu mp3 pesmu i takav fajl poslati nekome.
I još nešto, hoću da sviram jednu temu sa bojom akustične gitare dok mi ide mp3 u pozadini, ali mi je taj mp3 prejak u glasnoći i previše mi pokriva moje sviranje. Kako da smanjim global volume samo tom mp3 fajlu i dovedem ga u željeni nivo glasnoće u mixu, a da ne koristim BALANCE potenciometar na klavijaturi?
Pozdrav