Nemojte da se čudite, ja sam za moj polovan pre 3 meseca dao 1500e, a sad je nov toliko. Možete misliti kako je sad meni...
Elem, imam jedno pitanje.
Ritmovi sa serije E i VA jeste da rade na BK, ali mogu da kažem delimično.
Kod BK serije imate samo 4 varijacije, dok je ranije kod predhodnih modela bilo 8, konkretno mislim na VA7 koji sam imao.
Kako 8? Pa evo, imali ste BASIC sekciju iz 2 dela u kojoj je svaki deo imao ORIGINAL i VARIATION, znači 2x2= 4 i imali ste ADVANCED sekciju takođe iz 2 dela gde je opet svaki deo imao ORIGINAL i VARIATION, znači 2x2=4, to je ukupno 4+4= 8 kompleksnosti u odnosu na BK gde sada imate samo 4.
I sada kada učitam neke od tih starijih ritmova koje sam ranije koristio na VA7 (recimo imam neke namenske ritmove za neke pesme gde svaki deo ima posebno aranžman za početak, strofu i posebno za refren + specifičan INTRO), na BK mi u svakoj varijaciji zvuči isto i nema više onih prostijih i složenijih aranžmana za strofe i refren. Gde je to nestalo?
Očigledno da BK ne može da pročita sve te delove iako ih ima u .STL formatu ritmova.
Da li postoji mogućnost da se ovi .STL ritmovi nekako bolje prilagode za BK i da iz njih izvučem ono što hoću, a ne da mi on čita sve isti aranžman u sve 4 varijacije? Ovako nemam ni za strofe ni za refren varijacijei mnogo je glupo za sviranje, a da ja sad pravim nove ritmove iz početka ne pada mi napamet. A imam tih .STL ritmova preko 5.000 komada, otprilike sve što je ikad izašlo za Rolanda + neke konvertovane iz drugih formata.
Možda ovo Deja Morison može da mi najbolje objasni.