Videti jedan post
Star 22.05.2015, 13:19   #353
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Dobro došao u klub

Dobro kaže SkyNet, problem može biti do nepotpune dateke koju si skidao. Ili se krije u tvom sistemu tj. loše/nepravilno instaliranom programu s kojim to radiš. Skini free progam "7-zip" i on će ti odraditi posao bez problema.

Prije nego počneš koristiti programe poput YEM ili MEGAenhancera, potrebno je pravilno instalirati drivere za Tyros5. Pazi da oni budu odgovarajući (32 ili 64bita) i prati upute za instalaciju. Tek kada su driveri pravilno instalirani i računalo prepozna spojenu klavijaturu, možeš koristiti ove i druge alate.

Konverzija rolandovih ritmova je moguća ali ....
Opusti se za početak, dobro preslušaj tvornički materijal koji imaš u Tyros5, navikini se na sound i tek nakon toga kreni u neku konverziju rolandovog materijala. Govorim iz osobnog iskustva, i sam sam očekivao da u Ty4 odmah dobijem sound starog Technics KN7000. Potpuno krivi pristup koji me je koštao vremena i živaca.

Naravno, uvijek možeš testirati materijal specifičan za tvoj repertoar koji se nalazi u downloadu. Iskreno, nisam odušavljen onime što se nudi, meni je to sve "šuplje", nabrijano do bola i loše. Onih 2,3 % dobrih ritmova su ionako napravljeni najboljom i najednostavnijom metodom, sastavljani su od dijelova koje već imaš tvornički u klavijaturi uz djelomično promijenjen bubanj.

A ako te već zanima kako najbolje "konvertirati" ritam iz VA7 u Tyros, predlažem najbolju i najpecizniju metodu. Vidim da si i ti na tom tragu, s obzirom na pitanje koje si postavio u rubrici Roland. Na VA7 snimiš MIDI od željenog ritma u C duru za sve varijacije, prelaze, intro-endinge i onda taj midi lagano prilagođavaš "logici" Yamahe. Tu će ti sigurno pomoći midi2style koji je baš neki dan dobio "novo ruho" i sad je vrlo pregledan i još lakši za korištenje. Kad uđeš u štos, i kada imaš dobro napravljen MIDI, prilagođavanje za Tyrosa ovom metodom je mačiji kašalj.

U terce se ne razumijem, sigurno će ti već netko pomoći. A što se tiče vocalista, moram pogledati što se nudi u Tyros5 od opcija. Ako su iste kao i kod Tyros4 riješiti ćemo to vrlo lako i jednostavno.

Čeka te veliki posao ali sigurno si napravio dobar potez kupovinom Tyrosa.

Dodano:

E da, zaboravih reči. Baš mi je drago što touch screen nije bio presudan u odabiru modela, PA3x vs. Tyros5.

Promijenjeno od casper (22.05.2015 u 13:25 sati)
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
jtodorov (23.05.2015)