Hvala na odgovorima. Nisam branio samo sebe vec i ovaj forum koji je ipak najbolji na ovim prostorima za ove teme. Trebamo svi malo doprineti da tako i ostane...takodje ne odmagati ako vec nisi od pomoci.
Samo sam hteo da skrenem paznju da niko nije duzan da odgovara ovde, forum je mesto gde je presudna dobra volja onih koji znaju o temi. Na zalost, primetan je odliv tih ljudi dobre volje koji su nesto hteli i umeli da pomognu, sto je velika steta...ali se trebamo zapitati zasto je to tako.
Predlazem da moderatori budu rigorozniji sto se tice ovakvih spam postova u temi (generalno mislim na ceo forum), brisati bez upozorenja sve sto nije pitanje-odgovor, kako bi tema ostala sto cistija jer teme na forumima predstavljaju veliki izvor znanja i iskustva za mnoge ljude, bilo sada ili u buducnosti. Postoje teme gde mozemo da pisemo neobavezno.
Takodje, predlazem da se pobrisu svi postovi i u ovoj temi medju kojima su i moja poslednja dva posta, sve do momenta gde je poslednji put bilo pitanja vezana za temu.
-------------------
Super Natural boje imaju isprogramirane specificne kontrolere, sve u cilju da boja zazvuci sto prirodnije. Neke boje imaju kontrolere na assign tasterima a i na pitch benderu. Posto je pitanje bilo za vibrato, predpostavljam da si mislio za SN duvace. Kada pritisnemo na gore pitch bender, umesto vibrata se javlja pojacan expresion boje, kao da instrument svira sve jace i jace, jace duvanje... Ako sada istim tim benderom vibriramo napred nazad, dobicemo jako prirodan vibrato. Pokusaj. Takodje, kada izaberemo SN boju, u performance edit/tone edit za part koji je izabrana SN boja, skroz dole imamo jedan novi menu u kome mozemo dodatno da podesavamo neke parametre SN boje. Mozemo namestiti recimo da pitch bend na dole i gore ne bude glisando za oktavu na primer, ili mozemo da namestimo skalu po kojoj ce glisando ici. tako modifikovanu SN boju mozemo snimiti kao performance.
@ boban Sto se tice lock tempo kroz midi, nije mi poznato da je to moguce uraditi i nema govora o tome u midi pdf-u za BK9, sto ne znaci da nije moguce (kao sto sam svojevremeno bas ja pronasao nacin kako je ipak moguce odraditi terce preko midija za ranije modele Roland aranzera preko tableta - nacin koji i ti danas koristis sa tabletom; ni to nije zvanicno bilo opisano u midi uputstvu).
Ipak, mislim da ti lock tempo kroz midi i nije potreban jer se lako radi na samoj klavijaturi. Drugo, lock tempo iako aktivan ne funkcionise ako udjes na usb i pozoves ritam direktno, tada ce pozvati default tempo ritma (koji mozes da promenis i snimis u samom ritmu). Lock se odnosi samo na prelaske iz performanse u performansu. Vec sam opisao ranije nacin da se boje snime tako da ne budu linkovane ni sa jednim ritmom pa ce tako pripremljene boje pri pozivanju ionako zadrzati tempo koji je aktuelan.
|