Tema: Roland BK-9
Videti jedan post
Star 03.06.2015, 09:41   #448
Morison
Ovaj baš voli da kuca

Morison's Avatar

Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 207 puta u 137 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
Morison befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Zanimljivo je da ovo nije vezano za performansu, iako stoji u performance edit. Slicno kao i lock tempo, ovo je GLOBALNO PODESAVANJE. Kada prelazite iz performanse u performansu tempo ce biti zadrzan jedino ako je aktivan LOCK, ako je AUTO onda ce svaka performansa vuci svoj tempo.
Ako stoji na AUTO, zadrzavace tempo samo ako idemo na fabricke ritmove ili usb za korisnicke ritmove direktno, ne kroz performanse, i to ako ne prekinemo predhodni ritam (start/stop). Ako stanemo na kratko, promenimo ritam i pustimo sledeci ritam, tempo ce biti default.
Jedna zanimljiva fora je da, sa AUTO podesavanjem (no isto tako i sa LOCK), mi uvek mozemo preci na drugi ritam bez zaustavljanja, on ce tada zadrzati predhodni tempo a ako bi nam ipak trebao default tempo, dovoljno je da stisnemo oba TEMPO tastera istovremeno gde ce momentalno vratiti (resetovati) default tempo.
Dodato:
Neso, posto ti trebaju, ako sam dobro razumeo, isti ritmovi sa razlicitim default tempom, zar nije najlakse (s obzirom da imamo neogranicen broj mesta za ritmove) da isti ritam snimimo pod drugim imenom i u svaki promenimo default tempo? Na primer, imam rumbu koju na kompjuteru prekopiram dva puta i nazovem ih na primer Rumba 95, Rumba 102 i Rumba 110. One ce, zbog imena, stojati jedna do druge kada ih ucitam kasnije u BK.Onda ucitam u BK svaki ritam, odem u MAKEUP TOOLS i tamo pod COMMON settings promenim za prvu rumbu da mi default tempo bude 95 BPM i tako je snimim, za drugu 102 BPM....

Promijenjeno od Morison (03.06.2015 u 09:47 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Morison je offline   Reply With Quote