Tema: Roland BK-9
Videti jedan post
Star 08.06.2015, 00:34   #456
SMusic studio
Vredan član društva

SMusic studio's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
SMusic studio ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Mnogo mi je bezveze funkcija biranja real time partova.

Recimo, sviram samo klavir na UP1 i u toku pesme uključim Lower part gudače. Posle toga ostaje Lower aktivan na levom ekranu. Ja po navici u toku pesme kada prelazim u refren hoću da prebacim UP1, recimo na ac gitaru stiskanjem samo tastera od grupe gde su gitare i gde mi je zabeležena ona poslednja izabrana a to je baš ta ac gitara. Tada se promeni zvuk u Lower partu koji je bio aktivan i ode sve dođavola, nema ni gitare ni ništa više od te pesme, pogubim se. Ovo mi se desilo bar 100 puta i nikako da se naviknem da kada uključim Lower ili UP2 u toku pesme taj poslednji uključeni part ostaje aktivan i svaka promena boje menja boju u tom aktivnom partu, a ne kao do sada na svim predhodnim modelima na UP1 koji je prioritetan. Ista glupost se dešava i sa UP2, a ako uključim u pesmi naknadno i Lower i UP2, onda tek nastaje totalna konfuzija. Nekad moram da stisnem UP1 i 2x da bi on postao aktivan.
Ovo je samo gubljenje vremena u svirci i idealna prilika da se dekoncentrišeš sa sviranjem i pogrešiš, jer obavezno zakasnim ili mi odu par taktova od pesme dok ja ispritiskam da mi se vrati UP1.

Zašto su ovo uradili, na predhodnim serijama to nije uopšte bilo tako, mogao sam da uključujem i isključujem partove u toku pesma kad sam hteo i uvek mi je ostajao aktivan UP1 dok ja posebnom komandom ne izaberem koji part treba da bude aktivan. Ovo je glupost neviđena...

Znam da su stavili mogućnost da podesiš na jednom assign tasteru UP1 <--> UP2, ali i to je potpuno bezveze kada se tu umeša i Lower part. Moram da mislim svaki put kada uključim neki drugi part "hej, pazi, vrati da je aktivan UP1, inače ćeš pogrešno izabrati sledeću boju". Ovo stvarno opterećuje, majke mi.