Iskreno, ja nemam pojma da radim sa midijem. Na dosadašnjim aranžerima sam znao da podesim ono osnovno i klavijaturu sam koristio preko Cubase samo kao master. Koristio sam samo preko jednog kanala (obično ch4 gde je UP1) celu klavijaturu za VSTi boje i tako sam snimao u Cubase. Sve ostale kanale sam isključivao na Tx off i local na off, a Rx nikad nisam ni koristio niti sam povezivao na klavijaturi midi in.
Ovo sad, em mi je ovaj novi OS od BK9 totalno nov i nejasan, em ima milion opcija kojih do sada nije bilo, em sada hoću vocalist da povežem koji do sada nisam koristio, a kupio sam ga jer BK nema vocalist i treba mi zbog snimanja glasa u Cubase-u.
Uputstvo mi nije mnogo od koristi jer ne baratam osnovama u midi-ju, potrebno mi je samo koji kanal da isfiltriram sa klavijature da šalje vokalistu samo akorde iz leve ruke dok sviram pratnju sa aranžerom.
Evo tražim to po stranim forumima ceo dan, ali muka posao...
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od Boban010
Probaj NTA kanal da postavis na Tx i na kanal koji ce da prima Vocoder-harmonizer...
|
U NTA meniju ima samo opcija za prijem midi informacija u Bk9 (Rx) i ne postoji mogućnost slanja (Tx) midi signala ka spoljnim midi uređajima, u ovom slučaju ka vokalistu.