Ok je to za Lower ali ako se svira trozvuk. Šta će se desiti ako u Loweru sviramo po jedan ili 2 tona i ako ne hvatamo pun akord? I šta ako za akorde (kao ja, a verovatno i mnogi drugi) na aranžerskom delu koristimo inteligent mod? Da li će to vokalist da prepozna kao akord ili samo kao pojedinačne tonove?

Večeras sam podesio i probao da pevam samo sa uključenim ACC1 na midi ch1 i svirao sam sa internim fabričkim ritmovima, uglavnom 8 i 16 beat. Čini mi se da je vokalist korektno radio, ali sam svirao prostije pesme od 4-5 akorda, klasika C-F-G-Am-Dm-E7...
Ne znam šta će se desiti ako se odsvira neki bluz, ili neki dim akordi, probaću i to kao zvuči preko midija i posle ću probati da li ima razlike kada se na vokalistu otpeva isto i u acapella modu sa ručno podešenom skalom, mada ja nisam nikakav pevač, pa možda i neću primetiti gde ima a gde nema falša jer ga u mom pevanju ima skoro svuda,

a dobri pevači su uvek u deficitu da se pronađu.
U principu i blaže rečeno, ako je ovo jedini način, razočaran sam ovakvim rešenjem slanja midi informacija vokalistu sa BK9 i još jedan od propusta u njegovom softveru.
Dejo, hvala na pomoći.