Videti jedan post
Star 11.06.2015, 13:13   #4
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@VUNIMRAV - to bi bilo najbolje rješenje, pregledati MIDIje i odabrati kanalu gdje svira instrument koji drži harmonijsku liniju, to ne mora nužno biti strings ili gitara, bitno je da su odsvirana tri tona, tj. akord, pored toga moraš paziti da na tom kanalu instrument svira u onim taktovima gdje želiš da vocalist "pjeva"
Da, dobro si spomenuo PRSUTI, odličan program s kojim se to može lako napraviti, tj pregledati sadržaj midija. Kao što sam rekao, Yamaha ima više mogućnosti za "komunikaciju" s vocalistom. Pored ovakvog "direktnog povezivanja" preko instrumenta koji svira na nekom kanalu, moguće je poslati informaciju o akordu koji je upisam u MIDI. On se prikazuje i pored lirycs, a može se unijeti u midi jednostavnom metodom koristeći PSRUTI. Odredimo kanal koji svira akord, po potebi dodamo i bas liniju i jednim klikom je u midi unešena inforamcija chord. (slika 1).
Pored ovoga pristupa, moguće je postaviti i sysex informacije u MIDI traku koje će pokretati vocalist. Ako koristimo VH koji je ugrađen u klavijaturu, tada imamo potpuni komfor jer sa sysex određujemo sve parametre, od uključivanja, isključivanja, efekta na vokalu, volumena pratećih vokala i svih ostalih detalja koji su vezani uz VH2.

Malo se raspisah, vidim da ima ljudi kojima ovo treba, pa možda bude korisno za "Yamahiste".

@SMusic studio - napisao si ovo

Citat:
Yamaha mi nekako sterilno zvuči što se aranžera tiče, nema dušu kao što sam navikao od Rolanda, a nisam siguran ni kako to izlazi na outputima.
i time si me indirektno uvrijedio pa sam te naveo na krivi put, namjerno. he he he, i ja se šalim

Line in je koncipiran tako da prepozna točan akord bez obzira što se u audio zapisu nalazi svašta nešta. Današnji procesori ugrađeni u sprave ovoga tipa to mogu odraditi bez problema, jednostavno rade na principu kao naše uho, "čuju i ispisuju". Naravno da se kod pjesama sa specifičnim obradama mogu dogoditi greške ali kada se radi o uobičajenom aranžmanu, to radi vrlo dobro i precizno.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg chord.jpg (54,5 KB, 61x skinuto)
Highslide JS
casper je offline   Reply With Quote
Ćlan 2 Vam se zahvalio, casper, za koristan post:
SMusic studio (11.06.2015), VUNIMRAV (11.06.2015)