Tema: Roland BK-9
Videti jedan post
Star 14.07.2015, 17:42   #493
Rudiiiii
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2203
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Rudiiiii befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@Boban,
nije B-stock, bar se nadam To je netto exportna cijena, znaci bez njemackog poreza. Ako ga npr. kupis u Njemackoj licno onda ti je cijena 1474 minus prevoz, znaci 1444. pa ti naprave exportne papire za povrat poreza itd. Nisam vise u toku, nekad je i Budimpesta imala dobre (najbolje) cijene, naravno ko je
imao pravo kupovati tamo. Pokojni Luis je dilao iz Budimpeste jedno vrijeme ali ovaj dil iz Thomann-a je vjerovatno izuzetak, nikad nisam vidio ovakvu cijenu za normalnog kupca. To je mozda i dokaz da se Roland preracunao, za malo dodatnih para je mogao napraviti mnogo bolji aranzer ali sta je tu je.
U vezi bass-a, sveukupno mnogo bolje zvuce nego G70: u visim lagama cak djeluje rastimano, nisam dosao do te lekcije zasto ... pik basova ima dosta,
na nasim ritmovima je pick3 i za mene je odlican i dobro usviran. Pregledacu i ostale pa javim moje skromno misljenje.
Dodato:
Mislim da bi tebi bili od interesa ovi basovi:
ulti acbass - 'ozbiljan' basista sa dobrom opremom - vuce na studijski
xv acbass - vise ataka i double layer - uzivo feeling - malo 'udaren' basista
wild acbass - mozda za neke izdvojene fraze ko svira u visim ligama
picked bs, picked bs2,4 - idu na prangije i vjerovatno rade dobro uz pogodjen kick i dobar aranzman: ne dirati bez potrebe
picked bass3 - ima najvise 'body' ali i ataka tako da ga nisu bez veze upotrijebili za nase ritmove
double pick - u odredjenim fazama 'igre' jako upotrebljiv

koliko mi se cini bass iz snimka 4 nije zastupljen, od ovih pick bass nijedan nema toliko ataka - mozda kombinovati neki slap ...

Promijenjeno od Rudiiiii (14.07.2015 u 18:55 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Rudiiiii je offline   Reply With Quote