Jbg Boban, vidio sam to za mikrofon i eq ali sam isto vidio da prodajes BK9 i nije bilo potrebe za odgovorima, mozda su oni tamb basovi interesantni ali onog sto ti trazis nema. Inace ja sam na mikrofonski ulaz nalijepio traku i tako sam izrazio svoje misljenje o tom problemu

Doduse za vjezbanje u kuci uz slusalice mozda i ima smisla pa bi ponekad mogao ukloniti tu traku. Roland je poznat za ukidanje dobrih stvari u novim modelima pa to za bas ne cudi, isto tako je ukinut cuveni c1 (ako se ne varam) bas sa G1000 a u VA7 ubacene neke gluposti za SF i horor filmove.
Sto se tice BK9, na jednoj svirci mi je prvi put zabagovao, ustvari drugi put, prvi put je bilo kad su ovi "prateci vokali" stali na strujni kabl a drugi put kad sam koristio fabricku rumbu. Da li sam pritisnuo nesto sto aranzer nije razumio, (i dalje imam problem sa svjetlom, ne vidim nista od tastera, nisam navikao na pozicije) ili je nesto drugo ne znam: uglavnom rebootovao sam ali vrlo vrlo kratko vrijeme, naravno uz povike: hop hop, samo vi udrite, sad ce i muzika, hop hop, iiigraj, drzi ritam, ne posustaj

i aranzer je rebootovao ali nenormalno: naime koliko se sjecam odmah se upalio meni sa nasim ritmovima sa odabranim 7/8

sto je bilo ok jer samo malo nize je rumba

To se vise nije desilo ali je ruzan osjecaj kad znas da se moze desiti.
Imao sam priliku malo isprobati zvukove na razglas: piano mi je bio odvratan,
sa previse srednjih ali to je vjerovatno do mene jer razglas stimam svakih 5 godina a jos ne koristim mastere na BK a i narod se razumije u piano, ono bas pijanski. Sporo napredujem i cini mi se da se upotreba BK bazira na perfomansi i nikako drugacije, jedna dzinovska 999 lista bi obuhvatila sve: od pjesama svih zanrova do ritmova gdje bi lista na neki nacin trebala biti podijeljena, tako da bi znao gdje su ritmovi a gdje pjesme itd. kao ispomoc bi se mogli napraviti i drugi folderi, po zanru, ritmu, ozracenosti ... mozda bi ti mogao doprinjeti sa nekom humanitarnom pomoci, jer vidim da prodajes BK9 sa mnogo korisnih stvari

BK vec imam koji je beskoristan bez tih korisnih stvari