Tema: Roland BK-9
Videti jedan post
Star 22.10.2015, 17:51   #11
SMusic studio
Vredan član društva

SMusic studio's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
SMusic studio ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pitanje za one koji možda znaju kako i gde u BK9...

Sređujem neke stare ritmove koji su na ranijim modelima Rolanda zvučali dobro, a sada na BK9 totalno poremećeno u smislu da su pojedini instrumenti preglasni u ritmu, pojedini se jedva čuju, a najgore je što su neke cele DIVIZIJE (Intro1,2... Main 1,2...Endings) kompletno utišane ili pojačane.
Za pojedine instrumente znam da im doteram volume u MekeUp tool-su ili u Ritam Mixeru, ali imam problem da smanjim ili pojačam celu diviziju, jer to ne može da se uradi u MakeUp-u već samo u Ritam Composeru.

Recimo, ok mi je odnos instrumenata u Main 1, ali je ceo Main 1 dosta tiši u odnosu na ostale Main 2,3...
Na primer, ako recimo imam FULL STRINGS u Main 3 koji ima dobar nivo, a isti taj FULL STRINGS u Main 1 se jedva čuje, ja ne mogu u MakeUp tool-su ništa da mu radim sa volumenom, jer ako ga pojačam da bi se sada normalno čuo u Main 1, postaće preglasan u Main 3 gde je pre toga bio OK i ništa od tog posla. Znači, potrebna mi je opcija da mogu samo ceo Main 1 da pojačam recimo za nekih 30%, ali u Ritam Composeru ne postoji opcija (u meniju Track Edit ) za promenu volumena divizija. Postoji samo opcija "Change Velocity", ali ja neću da menjam dinamiku nota nego kompletan volume te cele divizije.
Postoji i opcija Expression u Global Change meniju, ali meni je već expression cele Main 1 divizije na 127, a ona se i sa tim nivoom od 127 slabije čuje u odnosu na druge divizije, tako da ne mogu ni sa tim da uradim ništa.
Da rezimiram na kraju, postoji li neka opcija za promenu volume cele divizije, da ne bih menjao posebno volume za svaki instrument po instrument i tako poremetio odnos u mixu ritma, a i tako je mnogo teže i nelogičnije raditi?