Videti jedan post
Star 28.11.2015, 16:18   #4
sxkn7
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 03.10.2009
Downloads: 1023
Uploads: 0
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 25 puta u 22 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G6, V-Synth GT, D-05, Korg T2EX, Ketron SD4, Yamaha Motif XF6, PSR-S770 i Stagepas 400
sxkn7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

nažalost nisi napisao koliko si mlad ili "star" i koliko para bi potrošio. Vidim nije baš da ti je cijena svejedna.

Ja sam probao mnoge elektronske instrumente sa tipkama i mogu da ti preporučim da kao početnik zaboraviš Korg-a. On je najteži za naučiti i da ga sam "programiraš". Yamaha je malo lakša ali i sa njom bi trebao sačekati. Ketron - ista stvar.

Moj ti je savjet da sačekaš da se na tržištu pojavi Roland E-A7. Koštaće oko
1100 - 1300 EUR, zavisi gdje ga kupiš. Ono što je bitno je da dobijaš novu klavijaturu u kojoj se po prvi put u istoriji aranžera (dobro, možda po drugi put, da me nebi neke kolege kritikovale za eventualno "neznanje" ) nalaze boje i ritmovi i za narodnu i za zabavnu muziku Zapadnog Balkana. Sačekaj da dođe u radnju i probaj ga. Zaboravi ove savjete oko ubacivanja setova, terci i sl., preko disketa i SD-kartica i MIDI-kablova i "trica i kučina". To je samo višemjesečno sluđivanje i za iskusne "aranžeriste" a kamoli za tebe početnika. Da ne govorimo da moraš kupovati MIDI-kabal pa SD-kartice ili diskete, pa možda po potrebi spajati aranžer sa kompjuterom pa ovo pa ono - znači dodatni troškovi

Ma dođe ti da razbiješ aranžer od zid ali žali Bože zida da se ne probije i da klavijatura ne proleti kroz njega i mlatne komšiju koji spava u "susjednoj" sobi

Dakle Roland E-A7 kojeg mnogi čekaju
sxkn7 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio sxkn7 za ovaj koristan post:
Exter (12.12.2015)