Citat:
Originalno postovano od wladymeer
Ajde da razgraničimo i još neke stvari...
Aranžer NIKAD ne može da bude isto što i "solo" klavijatura ....3-4 farbe nisu dovoljne za pesmu.
Fantom X je super, s tim da uzmeš u obzir da su mu hammondi neubedjivi
|
Citat:
Nije stvar da li se neko bunio i da li "može" da se završi svirka na tome već gde je to u poredjenju sa onim šta je snimljeno.
Živa svirka često traži da se farbe dupliraju u oktavama i miksuju sa drugim (npr. brass u oktavama + sax). Možeš ti i da sviraš ručno oktave ali onda onaj sax svira oktavu koja je višak. A sve to pod uslovom da imaš dovoljno prostora za split i da je tema koja se svira izvodljiva da se odvsvira tako. A da ne ulazimo sad u dodavanje terce jer, ajde, pričamo o pop-rocku.
|
Citat:
Hoćeš da kažeš da PA500 može da ima 3 x 16 po jednom -
|
Procitaj sada šta si napisao i šta sam JA napisao u odgovorima. Da ponovim? 3-4 ,,Farbe" nisu dovoljne... Ne pričaj o onome što ne znaš. I da ,...rekao sam da jeftinji aranzeri mogu kombinovati 16 sound-a po jednom Upp-eru. Dakle dobio si Konkretan odgovor i ne nagađam i ne izbegavam istinu jer pišem činjenice bez obzira koliko sam dugo član! I X serija ima ubedljiv Harmond, možda nije dovoljno za tvoj sluh i ukus ali ,.. Da, jesu ubedljivi. Dakle može da se miksuje i kombinuje koliko ti srce zaželi. Preset memorija je jako bita i nisam je bezveze dodao! Ako tebi preset memorija nije od koristi onda si u problemu! Da li će meni kapa pasti sa glave i da li ću ti linkovati to nije tvoj problem! Izvoli koristi internet, oduzmi sebi malo korisnog vremena pa nadji šta te zanima. Informiši se. Kad smo kod workstation-a. Jeste opcija za live izvodjenje ali nije presudno. Ako kolega može da prati Cecu na Tyrosu, nije mu potreban workstation ( Spens - Novi Sad) dakle nije od izuzetnog značaja. Da rezimiram samo još kratko. Izneo sam činjenice dok si ti ,,nagađao" i poredio aranžer koji sam spomenuo ( pa500) sa Tritonom Tr ( Le)... Poredi ih sam! Objasnio sam ti dilemu oko sound-a u jednom preformansu. Nema na čemu. Za ubuduće, nemoj da mi se obraćaš tako drsko i direktno na taj način. Pročitaj pravilnik. Jedno je diskusija a drugo je ponašanje na forumu, bez obzira ko je koliko dugo član mada pravilnik kaže:
11. -Pazite koga ispravljate i kome govorite kako nije u pravu