@Alen P
Nema tu neke velike filozofije,integrisani vokoder u klavijaturi je sto se prakticnosti tice ispred posebnog vokodera pa cak i malo kvalitetnijeg..Narocito kad je u pitanju ekipa od 2-3 clana,nema vremena za gubljenje.Postavis klavijaturu postavio si i vokoder i ostaje samo da ukljucis.
@nesaband
Druze da se razumemo,i meni je zelja da Roland bude popularan kao sto je bio i da se kupuje sto vise,medjutim svedoci smo da njihova dosadasnja poslovna politika,bar sto se nas aranzerista tice nema veze s mozgom.Evo su tek kod E-A7 poceli da obracaju paznju na zelje potencijalnih kupaca i na sugestije njihovih da tako kazemo dilera.I mislim da nema potrebe zahvaljivati im se jer da nije njhovog licnog interesa ne bi to ni radili.E-A 7 tek treba da osvoji trziste i stvori armiju vernih korisnika.Sa ovom cenom?Tesko!Videli smo samo blago interesovanje "starijih clanova foruma"-muzicara a veliko interesovanje "pocetnika forumacije" rekao bih mladjih muzicara i cak otvoreno reklamiranje iz nekih prodavnica.Sta to govori? Pa vrlo malo njih ce se odluciti da proda neki svoj Korg i predje na Roland.Jos ako kod sledeceg modela Roland prekine kontinuitet(recimo set od nekog drugog Rolanda ne mogu ubaciti i da krenem na svirku) kao sto je i dosad radio izgubice ponovo te kupce koje je dobio.
Misljenja sam da E-A7 ne nudi nista revolucionarno,ni posebno,ni vise nego li sto imamo kod ostalih brendova po slicnoj pa i manjoj ceni.E-A7 se cak moze porediti sa PA600 koji je jeftiniji a osim po kolicini memorije u svemu ostalom iznad ili isto kao E-A7.Sa istom cenom kao za PA600 mogli bi smo razgovarati o prosperitetu.
I na kraju ,da ne bude zabune sve je ovo samo moje licno misljenje,pa ko hoce nek se slozi a ko nece ne mora.
|