Vjerovatno da jeste bolji, ali mislim da se to nece primijetiti u svirci toliko. Razlike u kvalitetu zvuka koje oni naprave od generacije do generacije jesu primjetne ali tek u idealnim uslovima dolaze do izrazaja. U realnim situacijama ipak, bitniji faktor je prostorija i oprema. Sto se tice harmonizera u funkcionalnosti mislim da je razlika to sto je na pa3x le troglasan, a na pa3x cetvoroglasan sto je po mom misljenju apsolutno nebitno i na pa3x le nedostaju neki efekti, ne znam tacno koji ali opet ne vjerujem da su na pa3x le izostavljeni ovi osnovni koji se na kraju krajeva u praksi i koriste. Ti na pa3x le imas reverb, hall i troglasan harmonizer a koristices gornju ili donju tercu i eventualno u 1% slucajeva ta 3 glasa. Da li on pored toga ima jos 99 ili 500 efekata manje vise je nebitno. Oni moraju da dodaju nove funkcionalnosti kako bi mogli da izbace novu seriju i zarade novac ali to ne znaci nuzno da su svakome potrebne te funkcionalnosti. Jako zgodna stvar na harmonizeru na pa3x je sto ima posebno dugme za dual. Meni bi znacilo to na pa3x le ali nije mi vrijedno 700eur razlike.
Promijenjeno od ticaa (11.01.2016 u 07:48 sati)
|