Videti jedan post
Star 24.01.2016, 21:40   #33
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Evo zadnje situacije...do nagorevanja namotaja je doslo zbog pojave lufta u zadnjem delu magneta..postavicu sliku da.vidite na sta mislim..sa zadnje strane magneta postoji rupa sa lozom u koju se srafi sraf koji na zadnjoj strani ima buksne na koje se dovoji signal sa pojacala a na drugom kraju, unutar magneta koji se ne vidi, ide od buksni kratka pletenica koja vodi na namotaje na spulni...Prema recima majstora, posto kutija radi na 2 oma, tu prolazi dosta velika struja, i posto je vrlo blizu namotaja to mesto gde je taj nazovi sraf i taj deo magneta se vrlo greju...elem, usled toga sraf je dobio luft, i izbacio je iz lezista namotaje koji su usled velike toplote magneta,a i samim tim sto su ispali iz centra, nagoreli...Na identicnu ovu situaciju,da je moguca, me je uputio i sam serviser ovlasenog dilera sa kojim sa razgovarao, a i cackajuci po netu naisao sam na neku temu u kojoj lik pise isto o ovom problemu, da je kao 3 od 6 servisiranih prx-a, upravo ovo bio problem ostecenja...on je cak imao i raspravu sa JBL USA, da provere i da priznaju da postoji fabricka greska, zato sto usled velike toplote dolazi do lufta u tom srafu...a znate da ovi prx nemaju aktivno hladjenje...ja kad sam razmontirao ovaj bass, odmah sam primetio koliko lufta ima ovaj sraf i koliko "seta" u osnovi,ali nisam znao da je ikako bitno i da li to tako treba ili ne...elem, nakon sto je majstor ovo utvrdio, mi ne budemo lenji nego otvorimo i drugu kutiju da vidimo kako stoji taj sraf, i on je kao zaliven za magnet, znaci nema ni milimetra lifta...sto znaci da su svi oni izgleda ipak u pravu, da je to bio uzrok ostecenja namotaja na prvom zvucniku...on je nekako uspeo da taj sraf ucvrsti nazad gde treba, namotaje je nekako prisredio ne znam kako , te fabricke, da rade jos neko vreme, dok ne stignu rezerni delovi koje sam narucio iz Amerike, a putovace mesec dana najmanje do mene...ujutru uzimam ceo zvucnik pa videcemo kako to sljaka, on kaze da je dobro odradio sve i da ne sekiram, a nije me ni odrao, uzo 20 evrica

Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka
Dodato:

Dodato:
Zumirajte malo i videcete u dnu zadnjeg dela magneta taj sraf sa buksnama na vrhu...on je usrafljen u magnet

Promijenjeno od Milan$ (24.01.2016 u 21:45 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Milan$ je offline   Reply With Quote