Tema: Roland BK-9
Videti jedan post
Star 25.02.2016, 21:34   #11
SMusic studio
Vredan član društva

SMusic studio's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
SMusic studio ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ne znam za druge, ali svi moji Rolandi (ovo mi je 5. koji sada imam) su bili Made in Italy i stvarno je svaki bio izuzetno kvalitetan.
Sećam se da prvi koji sam video da je CHINA bio je GW7 i taj model se uopšte nije nešto proslavio, vrlo brzo je posle toga izašao GW8 za koji sada čujem da je i on CHINA, što se u principu slažem da nije bitno jer se GW8 takođe pokazao kao kvalitetan i ne videh do sada nikakve posebne žalbe, primedbe, kvarove i reklamacije njegovih vlasnika.

Čini mi se da je KORG, koji je odvajkada CHINA, mnogo više "kvarljiv", što hardverski što softverski nego Roland. Doduše, pitanje je da li je i to merodavno jer ga ima mnogo više procentualno na tržištu, bar kod nas, pa je normalno da na XXX prodatih komada ima i više kvarova.
Dokaz za ovo možete videti i sami po broju problema na KORG-u u odnosu na sve druge brendove i na samom ovom forumu.

Po meni, bez obzira da li svakog Rolanda kontroliše japanac ili ne, jedino je za kvalitet merodavno vreme eksploatacije od par godina, gde se može videti da li ima fabričkih nedostataka, lošijih ugrađenih komponenti ili nestabilnih softvera, kada klavijatura prođe sve torture, od šatora i livada, preko zadimljenih kafana i klubova, pa do grandioznih tezgi od puno sati neprekidnog rada.