Citat:
Originalno postovano od SMusic studio
Čini mi se da je KORG, koji je odvajkada CHINA, mnogo više "kvarljiv", što hardverski što softverski nego Roland. Doduše, pitanje je da li je i to merodavno jer ga ima mnogo više procentualno na tržištu, bar kod nas, pa je normalno da na XXX prodatih komada ima i više kvarova.
Dokaz za ovo možete videti i sami po broju problema na KORG-u u odnosu na sve druge brendove i na samom ovom forumu.
|
Šta je problem, ogroman broj "početnika" na aranžerima se odlučuje za KORG, neprofesionalno rukovanje, ubacivanje svega i svačega, semplovi koji "peakuju" na 30% master volume...
Mi shvatamo klavijaturu kao nešto neuništivo, korg mahom pravi klavijature za zapadno tržište, svakih godinu-dve (nekada i češće) oni izbace novu, i ljudi na zapadu čim izadje nova, kupuju. (U to sam se sam uverio u Americi, ljudi bacaju pa800, pa300...)
Ta klavijatura koju kupiš pa ti rikne ram, ona ima rok trajanja kao i svaka elektronika, broj radnih sati, ne možete očekivati da nešto elektronsko traje 10 godina, ima aranžera koji su "neuništivi", to su uglavnom stari rolandi, gem, ketron, ali tržište je na zapadu takvo da korg nema potreba da stavlja "dugotrajne" materijale jer ljudi menjaju to svake godine. Naravno da se ne slažem sa njihovom politikom, i kvalitetom (sviram pa600 i kvalitet izrade osim dirki, je NULA), ali primorani smo da se prilagodjavamo takvim aranžerima.
Malo off topic ali eto, i slažem se da roland ima kvalitetniju izradu
A uostalom, šta da očekujemo od klavijature koja košta 1000-1500 evra?
Kako kronos nema problema, ali treba dati pare za nešto kvalitetno
Sent from my iPhone using Tapatalk