Videti jedan post
Star 28.03.2016, 01:22   #544
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Sa starim rolandom nisi imao ovaj problem jer se u njega nije niti mogao ubaciti vlastiti sample. U njemu su svi ritmovi radili dobro jer su vukli samo tvorničke soundove. Dakle, Rolandovi ritmovi nisu imali "u sebi drum mape i boje", već su ih pozivali iz tvorničkog postava klavijature. Na identičan način funkcioniraju i Yamahini ritmovi ako se u njima koriste samo tvornički soundovi.

Kada ritam/style koristi neki sample iz RAM-a, traka ritma u sebi ima samo informaciju na kojem se mjestu nalazi taj CUSTOM VOICES ili DRUM. I ništa više osim toga. Ne postoji nikakav automatizirani način da style sam prepozna o kojoj se vrsti sampla radi, a kamoli da isti smjesti na željeno mjesto. Dakle, moraš sam unijtei taj sample i smjestiti ga na pravo mjesto. Ne postoji drugi niti brži način osim ovoga.

Znam da ti nisam mnogo pomogao. No tako je, i ne samo kod Yamahe, tako je kod svih instrumenata ovog tipa. Moraš imati sav materijal (stylove i pripadajuće samplove) i pravilno ih unijeti u klavijaturu. Prije toga je neophodno pratiti upute u manualu i naučiti pravilan postupak. Ako tako pristupiš neće biti komplicirano niti sporo, a nervoza će se smanjiti na minimum.
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
jtodorov (28.03.2016)