Videti jedan post
Star 30.03.2016, 15:48   #559
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Radio sam intenzivna testiranja sa rex2 fajlovima ovih par dana, i moram reci da sam vrlo zadovoljan i fleksibilnoscu i zvukom. Osim multi padova koji su sada in sync, ima jos jedna jako dobra opcija. Ako se ja pitam - fantasticna. Imamo npr loop four on the floor, jedan takt. Kada udjemo u style editor, u drum traku, tu su sve 4 note koje trigeruju te semplove. U prevodu, mozemo ih brisati, duplirati, u konacnici napraviti totalnu drugu formu, ukratno SASVIM NOVI LOOP. Ono sto vidim kao malu zamjerku je sto su prve note u tom midi traku tog loopa smjestene na samom pocetku (C#-1) tako da i ako spustimo sve jednu oktavu, nemamo pristup pocetnim fragmentima loop-a. Ali nista toliko bitno. Ovih cu dana uraditi jedan style sa takvim drums, pa cu ga okaciti ovdje. I jos jedna odlicna stvar. Zaista odlicna. Znamo da je zavrzlama staviti drums na neku od acc traka, a koja nije drums ili perc. I generalno gledano, totalno nelogicno. Sada, prilikom konverzije rex2 fajlova, rekao sam da imamo i jedan loop koji je u custom voice formatu, i koji je po default-u na PHR1 traci. Nije mi bilo jasno zasto je bas tu. E, ovim postupkom, kada dodijelimo u style takav loop na PHR1 traku, on ce svirati i kada nemamo pritisnut nikakav akord. Dovoljno je da je ACMP on. I to otvara sasvim novu dimenziju u samom procesu kreiranja style-a. Ogromne, ogromne mogucnosti sto se tice samih drums. To je moj mai osvrt na novu opciju, za ovo vrijeme koje sam imao na raspolaganju da probam.

Sky Net je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Sky Net za ovaj koristan post:
viktor011 (30.03.2016)