30.03.2016, 15:48
|
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
|
Radio sam intenzivna testiranja sa rex2 fajlovima ovih par dana, i moram reci da sam vrlo zadovoljan i fleksibilnoscu i zvukom. Osim multi padova koji su sada in sync, ima jos jedna jako dobra opcija. Ako se ja pitam - fantasticna. Imamo npr loop four on the floor, jedan takt. Kada udjemo u style editor, u drum traku, tu su sve 4 note koje trigeruju te semplove. U prevodu, mozemo ih brisati, duplirati, u konacnici napraviti totalnu drugu formu, ukratno SASVIM NOVI LOOP. Ono sto vidim kao malu zamjerku je sto su prve note u tom midi traku tog loopa smjestene na samom pocetku (C#-1) tako da i ako spustimo sve jednu oktavu, nemamo pristup pocetnim fragmentima loop-a. Ali nista toliko bitno. Ovih cu dana uraditi jedan style sa takvim drums, pa cu ga okaciti ovdje. I jos jedna odlicna stvar. Zaista odlicna. Znamo da je zavrzlama staviti drums na neku od acc traka, a koja nije drums ili perc. I generalno gledano, totalno nelogicno. Sada, prilikom konverzije rex2 fajlova, rekao sam da imamo i jedan loop koji je u custom voice formatu, i koji je po default-u na PHR1 traci. Nije mi bilo jasno zasto je bas tu. E, ovim postupkom, kada dodijelimo u style takav loop na PHR1 traku, on ce svirati i kada nemamo pritisnut nikakav akord. Dovoljno je da je ACMP on. I to otvara sasvim novu dimenziju u samom procesu kreiranja style-a. Ogromne, ogromne mogucnosti sto se tice samih drums. To je moj mai osvrt na novu opciju, za ovo vrijeme koje sam imao na raspolaganju da probam.
|
|
|