Videti jedan post
Star 28.04.2016, 23:07   #13
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

ljudi pozdrav...da ne otvaram novu temu,da pitam ovde nesto slicno vezano za nabavku iz inostranstva....Elem gledajuci strane neke oglase i e bay, vidim da se neke stvarcice mogu naci jeftinije nego kod nas, manje vise polovno, ali ono na sta sam naleteo par puta, jeste da neke prodavnice prodaju robu, koja je koriscena, bila na probu, kako to kod njih vec ide, pa je vracena nazad u radnju, sa minimalnim tragovma koriscenja, i sa garancijom, ali dosta nizom cenom...Recimo gledao sam mixer soundcraft SI Expresion 1 koji kod nas kosta skoro 3000 evra nov...na britanskom e bay-u sam nasao iz neke prodavnice koriscen pa vracen u prodavnicu, a skoro kao nov sa garancijom za 1700 evra, sto je poprilicna usteda..Sad, imam kuma u Austriji i druga u Francuskoj, pa bih ja to preko njih zavrsio, znaci da ne ide dostava za Srbiju, vec da oni kupe to mesto mene, na njihovo ime, pa posle dalje nekako za Srbiju...Prvo me zanima ako recimo ide neka roba iz Engleske za Austriju ili Francusku, ima li tu ikakvih carina kod njih, i kako bi se dostavilo? da li to moze iz drzave u drzavu nekom brzom postom na kucnu adresu, i placanje pouzecem na licu mesta, gde bi se roba pregledala odmah na licu mesta jel sve kako je dogovoreno? pitam to jer tesko da ce neko sad da zapuca za \englesku zbog mixera, vec da se to dostavi direktno na kucnu adresu i da se plati pouzecem, a ne uplatom, zbog mogucnosti prevare? znaci iz UK za Austriju recimo? dalje me zanima transport za Srbiju...pre godinu i po dve, jedan lik mi je dovezao JBL iz Austrije, nas covek tamo zivi, i povremeno kad ispadne dobra kupovina, nabavlja tamo instrumente i dovozi ih i prodaje ovde...Elem on je moje JBL bez problema prebacio preko granice i dovezao mi ih ovde, bez ikakvih carina i poreza, bez ikakvih problema...nisam ga tad poznavao dobro pa ga nisam pitao kako, ali kako drugacije, verovatno je znao nekog na granici, ili je gurnuo nekom cariniku koju kintu i cao djaci...koja bi opcija bila da preko nekog busa, kako neko pisase , probamo to da prebacimo preko granice? ili postoje li ljudi koji to rade za mene, tj. koji znaju nekog na granici pa zavrse to relativno lako....recimo ovo sto je Dell napisao 150 evrica carine, na kupovinu od 2500 eura, je sitna para, odlicno je to ispalo, kad bi znao da ce i mene toliko da drepnu, ne bih ni pokusavao drugacije, nego bi odmah pravac na carinu, plati tih 100-150 evra i cao...Pitam ovo sve, jer ukoliko bih kupio nesto pa bi isla dostava pravac za Srbiju, i onda svi ti troskovi dostave, pa carina i porez pa cuda, onda tu ne bi bilo isplativosti sigurno...ali ovako da to gore kupi neko za mene, pa probamo da ga nekako prebacimo preko grane, e to vec ima smisla, finansijskog naravno
Milan$ je offline   Reply With Quote