Videti jedan post
Star 10.03.2008, 10:17   #7
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pa pogrešio pa pogrešio,malo se zabunio a ne morate odmah da prepravljate-stavite vaše kombinacije...
Promašen Range:
-Korg PA50+Yamaha V50...Tu sam kombinaciju sam imo prije par godina i nikad više.Na njima sam najviše popušio para (prodo skoro za 2 puta manju cjenu poslije par mjeseci rada)...Jednostavno Korgov PA50 je PRECJENJEN,od PA80 je razlika u cjeni 200-300eur a kvalitet zvuka ko nebo i zemlja...Inače dan danas su te dve klaviature apsolutno preskupe za svoj kvalitet i za ozbiljan rad (PA50 600-750eur,V50-400-500eur!?!) tako da to je totalni promašaj za kupovinu...
Low Range:
-Roland G800+Yamaha DX21...Oboje dobiješ za slabih 600-700eur a na njima sam radio dugo godina...Povoljna kobinacija ali može da se odradi poso...Na G-800 staviš Sax,Trube "harmonike" (koje bolje zvuče nego na DX-seriji al ni blizu Korga),a gore "ciju-ciju"-Portamento boje i micha,chira,itd...Mogu tu doći u obzir i koji drrugi workstation,npr:Korg T3,Yamaha Dx11,V50,SY77,Roland Xp30,60,itd...U svakom primjeru Rolandov aranžer u ovoj klasi nosi titulu...Tu su i E86,E-96,G-600,itd ali najpovoljniji i najviše nudi G800 (za 350-400eur)...

Low-Mid Range:
-Korg Pa80+Le,Tr,najčešća kombinacija na sceni,gdje god da pogledam manje više su te kombinacije Korg-ova...Solidna kombinacija za solidne pare...Od te kombinacije ne ide očekivati neki kvalitet sounda...
-Roland G-1000,Triton LE---Mnogo bolja kombinacija od PA80,preko Midi-ja se vuču pojedinačni Drum Kit-ovi i dobija se izvanredan zvuk...Inače u ovom rangu nema solo sinthova da bi mogle da pariraju Korgu...G-1000 bar za 2 puta bolje zvuči od PA80,ali brate ruku na srce ogroman je,težak,itd...Tako da je Pa-serija bolja za transport...Ali ako neko gleda više na kvalitet zvuka nego na transport,zna se-G1000...
Yamaha PSR9000+Le,Tr---Isto dobra kombinacija,premda koliko sam slušo zvuk sređenih 9000-ki,za onaj stil muzike koji se meni sviđa,slabije zvuči nego PA80...

Hi-Mid Range:
-Korg PA800+Triton Classic,Triton Extreme,Onako jako dobra kofiguracija prosječne cjene,dostupno svima,a i PA800 se sad pojavljuje masovno zbog jeftine cjene...Inače zvuk je 1A...
-Yamaha Tyros2+neki Korgov solista...Tyros za mene i nije neki fenomen al et da se nebi pojedini jarani bunili da ga spomenem...

Hi-Range:
(gle sad kritika)
-Korg PA1X,Pro,Pa2XPro+Triton Extreme,M3,Za mene je to najviši rang kojeg poznajem i koji omogućava budžet...Za tezgaroše straha od kombinacije,odlično zvuči,ima sve potrebne funkcije,itd...Neću da previše hvalim ali u svakom slučaju za mene bolje ne treba...

Eto znam da će biti kritika sa pojedinih strana al nek bude...Vise mi šljive...Ja sam napiso vlastito mišljenje pa kome paše nek se složi a kome ne paše nek obdrži za sebe komentar...Inače sam promašio dosta kvalitetnih klaviaturi al et te su mi nekako najviše ostale u sjećanju...A ko ima "bolje" (po svom mišljenju) ideje,nek napiše...Al nemoj sad da se neko počne praviti frajer pa piše o sinthovima koje nikad nismo čuli imena i koštaju cjelo bogastvo...Ovo je tema najisplativnije kombinacije a ne komninacije za vješanje...Znamo na koga to leti...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Alix za ovaj koristan post:
Sokannp (06.12.2010)