Videti jedan post
Star 02.08.2016, 10:39   #29
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Odlično, bitno je da si riješio problem.

Nisam uzalud stavio ovaj mali sample za test. Meni se na osnovu tvog pisanja cijelo vrijeme činilo da nešto pogrešno pokušavaš upisati u klavijaturu i da zbog toga ne ide. Pa sam ponudio ovu kabinu koja je "testirana" i mora "proći". Makar da se upiše u USER klavijature.

Nelogično je bilo to što ti klavijatura prepoznaje HD, prepoznaje RAM (nakon onog čišćenja), a upisivanje i pojedinačnog sampla ne prolazi.

Ono što treba imati na umu za sve one koji naiđu na temu ili budu imali isti problem. Library se može kreirati jedino na Tyrosu i on sačinjava onaj sample materijal koji smo u CUSTOM-u označili prilikom izrade. Možemo birati pojedinačni CUSTOM u VOICES/DRUM ili odabirom ALL opcije automatski selekcionirati sav sadržaj CUSTOM-a. Prilikom kreiranja, Library se pohranjuje na HD klavijature ili na USB stick. On je po strukturi podataka jedna uobičajena mapa (folder) koja sadrži sve ounačene samplove ali i jednu datoteku s ekstenzijom TVI. (slika) Ovaj TVI je mala datoteka (5-10 kb) u kojoj se samo nalaze informacije o sadržaju Librarya, tj. o nazivu sampla i njegovom mjestu u CUSTOM-u. Kada Library upisujemo u klavijaturu, pozivamo TVI datoteku i postupak kreće. Da bi se on uspješno završio mora biti ispunjen preduvijet, a to je da u istom mapi s TVI moraju baš svi samplovi tog Librarya. Ako nedostaje samo jedan ili je izmjenjeno samo jedno ime, postupak se ne može završiti.

Prebacio sam ove postove u novu temu jer je ona o "Tyros3 - Razna pitanja" vremenom postala veoma zatrpana.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg tvi.jpg (68,0 KB, 33x skinuto)
Highslide JS

Promijenjeno od casper (06.08.2016 u 08:09 sati) Razlog: dopuna nekih detalja
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
NordX (02.08.2016)