Videti jedan post
Star 22.08.2016, 02:37   #37
sxkn7
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 03.10.2009
Downloads: 1023
Uploads: 0
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 25 puta u 22 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G6, V-Synth GT, D-05, Korg T2EX, Ketron SD4, Yamaha Motif XF6, PSR-S770 i Stagepas 400
sxkn7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja nisam koristio taj granični prijelaz ali znam da se sa carinicima nikad ne zna - možeš proći glatko a može ti biti i "pakao". Dosta ovisi i o vrijednosti klavijature.

Da kažeš HR carinicima da je klavijatura tvoja - tražit će ti račun ili neki pismeni dokaz o vlasništvu. Ako nemaš, plaćaš 25 % HR PDV od cijene koju oni odrede. Znači u tom slučaju bi bilo dobro da imaš neki oglas sa Njuškala, da možeš pokazati za koliko obično ide ta klavijatura tamo, da ti ne bi naplatili 25 % od prevelike osnovice. Ako kažeš da si ostavio račun doma, oni ti lijepo uzmu klavijaturu i kažu ajde doma pa donesi račun (a ti ga nemaš ). Uglavnom laganje ne vjerujem da pomaže, mogu ti za kaznu čak i oduzeti klavijaturu (eventualni drhtav glas i eventualne drhtave ruke samo čine stvar još gorom).

Da kažeš da si nosio na popravku - mogu ti tražiti ne samo dokaz o vlasništvu nego i račun iz servisa. Da kažeš da si svirao kod nekoga - pitat će koga, koliko si zaradio i sl. i opet moraš dokazati da je klavijatura tvoja. Mogu čak i da traže ATA KARNET. E sad, kažeš li srbijanskim carinicima / policiji na izlazu da si "tezgario", možeš biti kažnjen za rad u SRB bez radne dozvole i bez plaćanja poreza.

Jedino da pokušaš iz SRB da uđeš u Mađarsku, oni te možda neće "trkeljati" a onda na mađarsko-hrvatskoj granici ti ne mogu ništa.

Najbolje stavi u auto još 2-3 osobe jer onda svatko ima pravo na uvoz iz Srbije u EU robe u iznosu do mislim 330 EUR po osobi a da se ne plaća PDV. Ako Mađar vidi 3 osobe u autu on odmah zna da je to 990 EUR i ako ti vidi u prtljažniku npr. Roland Fantom G6, on zna da on toliko otprilike i vrijedi tako samo može da ti poželi sretan put. Čak možeš reći da ste vas troje zajedno kupili Fantoma za 900 EUR tako da to zvuči uvjerljivo i može samo da vam poželi sretan ulazak u EU...
sxkn7 je offline   Reply With Quote