@splendid - na
ovoj temi imaš nekih informacija koje bi ti možda mogle pomoći. Sviram na JBL PRX612M i nemam zamjerke na sound. Kupio sam ih isključivo radi toga što mi odgovaraju po volumenu, težini (15kg) i kvaliteti sounda. Ono što vidim kao prednost je to što sistem mogu nadograđivati ovisno o tome kome sviram i za koliko ljudi sviram. Za neku veselicu od 50-tak ljudi će odraditi same bez problema i bez neke veće "zvučne rupe". Lijepo reproduciraju bas spektar, naravno, koliko možemo očekivati od jedne dvanaestice. Ako sviram za 100-njak ljudi podmetnem neki aktivni bas ili dva poput ZXA1 sub. Ako želiš pokriti 300-400 ljudi, PRX 612 odlično posluži kao satelit, naravno ako imaš dovoljno kvalitetne i jake basove.
Znam da se koncepcija nešto mijenjala s PRX serijom 700 i 800 ali ako je suditi po ovim mojima, svakako preporuka.
Na ovoj temi kao i na mnogim ostalima ima dosta korisnih savijeta. Ja bih ipak napravio distancu između ozvučavanja većeg broja ljudi kao što to rade Marijan i neshatomic i nas "malih" sastava koji su osuđeni na jedan zvučni sustav koji bi im trebao odraditi svaku priliku, od 50 do 500 ljudi. Lijepo je naglasio @neshatomic, u svom zadnjem odlomku. Razglas treba probati na svirci, "osjetiti kako diše" i tek na kraju donijeti odluku o kupovini. Naravno da to nije uvijek izvedivo ali postoje rješenja poput najma različitih sistema. Uostalom, moraju zaraditi neku paru i ovi što rentaju ozvučenja. Uzmeš kutije u najam, odsviraš svirku dvije, platiš rentu i tu je puno manja mogućnost pogreške da ćeš na kraju naletiti na nekog "glupog behringera koji svira u srednjacima". Dodatni trošak jest, ali možda je manji od one opcije da pod mus prodaješ nakon mjesec dana nešto čime nisi zadovoljan.
@splendid je sudjelovao
u ovoj temi ali za one koji nisu, možda nađu neku korisnu informaciju.