Videti jedan post
Star 21.04.2017, 20:02   #3
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od MarjanMilosevic Pokaži Post
....

Sto se tice komentara predhodnog o komparaciji udarne povrsine jedne 15tice naspram dve 8mice, to je gore dole tu negde. Jedna 15tica je prosecno oko 530cm2, jedna 8mica je oko 230 cm2. Dakle 530 naspram 460. Dve desetke (prosek 360cm2) imaju vecu udarnu povrsinu od jedne 15tice.
E sad tu veliku ulogu igra i hod membrane. 15tica sa 4mm hoda ce imati manji potisak nego dve 8mice sa 8mm hoda. Ali ce to biti zvucno poprilicno razlicito jer sto je veci hod, to je zvucnik manje osetljiv u visljim tonovima, ali ima bolji bas.

Tema je presiroka, ali eto malo kratko poredjenje.
Citat:
Originalno postovano od MarjanMilosevic Pokaži Post
Tako da molim te uzdrzi se podcenjivackih komentara, jer ja tvoju inteligenciju ne vrdjam.

Istini za volju, ja jesam u mom komentaru pobrkao brojeve povrsine 12tice i 15tice.
Tako da nisi u krivu :-)
Sve si ti Marjane pobrkao, a ne samo ovu 15icu.

Površina 15" = 1139 cm2
Površina 8"= 324 cm2
Površina 10" = 506 cm2
2x10" = 1012 cm2

Meni je žao ako sam te ičim uvijedio. Nije mi bila namjera.
Doživljaj sounda je možda stvar svakog pojedinca ali matemtika je egzaktna nauka i morao sam reagirati. Pogotovo mi je žao što čovjek s "tolikim referencama" pada na testu običnog izračuna površine kruga. I to nije stvar inteligencije koju spominješ, radi se o obavezno gradivu koji se uči u osnovnoj školi.

Samo još jedna misao i moje iskustvo, pa onda lagano napuštam temu. Sviram na JBL PRX612 kutije (1000W, 134 db). Radio sam usporedni test sa MAUI11 G2 koji ima 124db. Cjelokupni sound i njegova disperzija u prostoru je uvelike na strani MAUI11. Svjestan sam da je moj PRX namjenjen za drugačiji setup i držim ga "pored sebe" jer su mi trenutno takve potrebe (dolaze zahtjevnije gaže za 400-500 ljudi). Ali da trebam odabrati ozvučenje samo za svirke od 100-150 ljudi, niti trena ne bih razmišljao, MAUI11.
Ovo ne pišem da bi oponirao Marjanu ili nekom drugom tko ima drugačije stavove pa makar on bio i "studijski muzičar". Pišem zbog toga jer vjerujem da će moje iskustvo pomoći nekom članu ili zalutalom gostu na forum, pa neka na osnovu napisanog sam procjeni i donese pravilnu odluku kod odabira ozvučenja.
casper je offline