Pozdrav Casper
Hvala i Tebi na razumevanju, doduse - dobro se secam da Si bio COVEK ZA PRIMER "Oduvek" i mnogo ljudi, zaista, trebaju se ugledati na Tebe!
Iako se licno neznamo, to se iz daleka VIDI
Ipak, ponovit cu, stvarno mi pada nezgodno jer imam utisak da Te previse maltretiram, tako smo valjda vaspitani... I zato sam i juce verovatno - najvise zbog toga izreagirao tako, sto se najiskreno - ne svidja ni meni (Takve intonacije

Ali eto, zivi i pametni ljudi, pa cemo se opet sporazumeti kao sto valja
Lepo kazes ovo za forume! Lepo kazes i za proizvodjace, zakocila im situacija u svemu, sem Yamahi...
Na ove "NASE" forume, da budem iskren - uopste i ne idem! Jos kako su me iznenadile REAKCIJE jednog starog, poznatog clana Yu-Midija, kada sam samo procitao (Slucajno u preletu) kako puca po ovaj forum i njegovim clanovima!!!
Dobro, nije nista konkretno navedeno, ali to se brate mili iz aviona da razumjeti!!!
Nije lepo, uopste to nije lepo...
I ja sam, opet ponavljam - zbog opravdanih razloga mnogo puta bio otsutan, ali - Lesi se opet i opet i opet vraca kuci
Sto se tice aranzera :/ , kada Si pomenuo Ketron - sjecam se da je svojevremeno Nedim radio u njemu... Ali, izgubili smo te trage, a vidim i sta se (Ne) radi u Ketronu, vazno oni drze lepe cene i izgleda da se ne sekiraju mnogo
Korga cu definitivno da zaobidjem u velikom krugu....... A za Rolanda, sve pohvale za Deju Morisona i ostalu ekipu koji su zdravo pritegnuli E-A7!
Ostalo od Rolanda, zadnje cime sam bio stvarno odusevljen, bio je G-1000, dalje... E-A7 nisam imao u rukama,
O Yamahi - sve najpozitivno u svakom smislu!
I tako Druze moj, popricasmo malo, sto mnogo volim izmedju redova

I stvarno VELIKO IZVINI sa moje strane jos jednom ako ima bilo sta sto nije ok!!!
Ipak bih zeleo da zavrsimo ovo sto smo poceli (Bas tako) ZAJEDNO - sa KP110 i mnogo smo toga i uradili - ostalo je kos samo to jedno pitanje i problem!
Dodje mi malo i krivo, posle svega, da batalimo KP, samo zbog te jedne stvari
Gledao sam opet detaljno onu Grand Suitu, ima i u njoj dosta opcija, sem NARAVNO - opciju za promenu boja u aranzerskom delu klavijature

Da im to nije neka finta
Sto sve nisam probao u Cubaseu, ne ide Brate!
Radim na jednom kanalu, onda moram da otkacim od taj kanal KP, pa da ga prikacim na sledecem kanalu i sve to tako redom sa svim kanalima u aranzmanu!
Nekad zapamti, pa povuce dobro boje, ali posle svih Tvojih saveta - ko zna po kojoj njegovoj logici..... A sada, kada menjam msb cc0 i lsb cc0, kao i boju po GM tabeli isto ubacenu po Tvojem tutorijalu - MENJA SVE BOJE NA SVIM KANALIMA - U JEDNU, ONU TRENUTNO DISUTABILNU
A lepo mu oznacim i kanale u List Editoru i - nece, pa nece!
Skinuo sam sad i neke novije verzije sequencera, pa kazem - da probam da nije nesto do toga! A stavljao sam osmicu, tamo nema List Editor
Da nije nesto i do ovoga u klavijaturi: (1) port; allows MIDI over USB for connecting to/from an external computer sequencer,
Pa da brljavi sto nije direktno povezano sa MIDI kablovima, nego sa ovim USB-om, mislim konkretno na onaj deo gde Si mi rekao da ukljucim sve MIDI kanale odjednom! A i ono - sto moram za svaki kanal disconect/conect... Cisto kontam, trazim neku logiku!
U svim slucajevima, Ti ces sve ovo mnogo bolje da znas, sigurno,
A veruj mi - ubijem se radeci, napravim bubnjeve, ono - bas po meraku, sredim i bas gitaru, predjem na ritam gitaru i - TU STANEMO!!!
Ili ne menja boje u Cubase, ili u klavijaturi na svim delovima svira samo bubnjeve!!! Akordi se ne cuju!
Reci Brate sta da mu radim dalje, sem da preleti susednu kucu... Ako samo imas vremena i ako Ti nije teret sve ovo....
Iskreni pozdravi