Videti jedan post
Star 01.09.2017, 11:26   #800
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 50
Downloads: 805
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
DinO74 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DinO74 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Hajde da se i ja uključim u raspravu u vezi ovog aranžera. Oduvjek sam bio pristalica i ljubitelj Rolandovog zvuka, generalno. Kada sam prestao da radim sa bendom prije nekih 17 godina, radio sam na G-800 i poslije toga (silom prilika) prešao na u to vrijeme najjačeg Korgovog aranžera Pa1Xpro. Odmah po kupovini ovog aranžera, usemplovao sam sve bitno od G-800 i uz pomoć EQ pokušao da ga natjeram da zvuči iole približno i masno kao G-800 i u tome sam jednim dijelom i uspio. Još uvijek sviram sa 1xPro i u principu mi ne treba ništa bolje jer pored njega imam Fantom X6 za sve ostalo... EA7 me oduševio sa svime, od izrade, težine, kvalitete pa do samog zvuka koji je baš po mom ukusu. Na prvu, odmah sam se odlučio preći ponovo na Rolanda kao aranžera međutim, mnogo sam vezan za Korgov Song book jer radim sam i normalno je da ako imaš repertoar od nekih cca 700 pjesama vremenom zabpraviš početak txt-a a kamo li drugu strofu. Da je babi ono što ima djevojka od 20 godina ali malo morgen... Kamo sreće da EA7 ima taj song book ili nesto slično , bez razmišljanja bi već bio u mojim rukama. Mnogo znači kada pozoveš pjesmu koja ti u toku svirke padne an um, a nisi je svirao 2 godine i odmah u momentu imaš ispred sebe spreman intro ili fill sa kojim počinje i sve ostalo + txt što je najvažnije za mene. Valjda to Roland "ukrade" od korga i smjesti u svoj aranžer. Mislim da bi sa time totalno Korga spustio na zemlju.... p.s. generalno mrzim Pa seriju ali šta je tu je Pozdrav!
DinO74 je offline   Reply With Quote