Drago mi je da mogu pomoći savjetom. Uostalom, forum poput ovoga i ima takvu svrhu, dijeliti i primati znanje. A za janjce, pivce i rakijicu će valjda jednom biti prilike.
Htjedoh još reči, a vezano je uz temu. Rad sa XGWorksom je u prvi mah malo neobičan, konfuzan. Ikonice su male, a bitne funkcije su "zakopane" duboko. Međutim, kada se programu posveti malo vremena i prouče neki detalji, on postaje pravi "mali ružni monstrum". I ne samo za midi i Yamahin sysex protokol za što je XGW alat bez premca, nego i za rad s audio trakama.
Samo da bacim "bubu u uho". Odfučkate u mikrofon neku melodiju, snimite ju kao audio u neku traku XGW, pomoću Plugina to pretovrite u midi i pokrenete Auto Arranger. Tu možete birati tempo, vrstu ritma, način promjene harmi ... modulirate aranžman po vlastitoj volji i program na kraju sve odsvira umjesto vas.
Ima toga poprilično, i sam sam bio iznenađen mogućnostima u vrijeme kada sam ga upoznavao. Za početak, @sudbina neka pogleda neke videe na mom kanalu i tu će se upoznati uglavnom sa svim bitnim funkcijama koje će mu trebati za rad s Tyros3.
tutorsynth youtube