Smiješan može biti vic, može biti klaun kada izvodi točku, a smiješno može izgledati i čovjek kada se poslklizne na ledu. Da si pažljivije pročitao moj post i link koji se nalazi rečenici koju si ti citirao, ispravno bi shvatio što mislim pod pojmom "smiješan". Ovako si to protumačio na sasvim pogrešan način, i smijeh pretvorio u podsmjeh. Te dvije riječi imaju isti korijen riječi ali im je smisao poprilično drugačija.
Link iz mog posta (koji očito nisi pažljivo pročitao) je vodio ka ovom dolje citatu. I tu treba biti realan, iskren prema sebi i drugima i smjestiti aranžer kao instrument ali u kontekstu zabave, zabavljanja, plesa i igre. Nakon toga dolazi sviranje, muziciranje, drndanje ili DJ glumljenje, kako tko umije. Jer, da u "ovom instrumentu" ozbiljni muzičari vide pravi instrument, onda bi sigurno i aranžer klaviajtura bila u postavi manjih ili većih Big bandova.

I zato je svatko onaj tko svira na instrumentu koji to u stvari i nije u pravom smislu riječi,
smiješan.
Citat:
Originalno postovano od casper
Mi ovdje pričamo o vrsti instrumenta koja izaziva kontraverze u krugovima profesionalnih glazbenika. Mislim na akademske muzičare koji sviraju u velikim orkestrima, o ljudima koji su se školovali i kojima je glazba posao u pravom smislu riječi. Većina njih drži da aranžer uopće nije glazbeni instrument i čudom se čude "minotauru" koji ima tipke, a ostatak više liči na igraću konzolu. Ne želim podcjenjivati nas obične OMB gažere jer i taj posao treba znati raditi, i za to treba proči "posebno školovanje. Želim naglasiti da je ovaj instrument kojeg tako pomno analiziramo i od kojeg očekujemo da ima "nadnaravne moći" samo mala obična kutijica koja "pola svira sama", a drugu polovinu sviramo mi. Tako stvari stoje u najboljem slučaju, a ako se uzme u obzir velika većina aranžerista, onda je situacija još mnogo lošija. .........
........
|