U zadnje vreme bas intenzivno koristim forum i vidim da se daju odgovori na sve i svasta, pa da postavim i ja jedno budalasto pitanje.
Trenutno koristim Extreme i stari XP-10 koji je bas dotrajao. Resetuje se po 100 puta na svirci i tako... ubile ga godine. M1 jos uvek nisam sredio, te nije za svirku, a pitanje je i da li ce uskoro biti. Nemam vremena za njega, da ga saljem u servis ne isplati se, tako da sam odlucio skupiti novca i kupiti jos jednu klavijaturu.
Ja sam razmisljao o tome da uzmem N364, no kolega aranzerista me je sad bacio u razmisljanje. Kada sam ga pitao da li zna negde naprodaj neki N364, rekao je da je mnogo pametnija investicija da potrazim i30hd. Kako on kaze, po ceni su "tu negde", i30 bih mogao da korisim bez problema i kao drugu solo klavijaturu, a za "nedajboze" bih imao i aranzer. Sve u svemu, ja nisam za aranzersku svirku, no ako nista drugo, kuci bi mi dobro dosao za "svoju dusu", a ko zna, mozda i za neke male privatne zurke zatvorenog tipa gde svakako ceo bend ni ne bi stao, (kucna varianta) pa ono, umesto karaoka masine...
Dakle, pre svega, zanimaju me vasa misljenja o mogucnostima ove dve klavijature u zvuku solo boja.
Da li vredi ici na i30, pa imati i aranzer koji ce da ceka da ga jednog dana upotrebim, ili je N364 bas mnogo bolji po tom pitanju?
Napominjem da mi do ovog trenutka nije ni padala na pamet mogucnost da imam aranzer, ali ako su razlike u zvuku i ceni male, mozda cu prvi put u zivotu imati aranzer

U svakom slucaju, od vasih predloga i sugestija zavisi sta cu uraditi...
Hvala svima na odgovorima!