Citat:
Originalno postovano od splendid
Taj kolektivni ugovor koji nas se tiče objavljen je u "Službenom glasniku RS", broj 23 od 2. marta 2015 što znači da je pravno obavezujući i da stvarno postoji. Taj ugovor je donešen na osnovu prava koje mu daje zakon o radu svojim članom 246. stav 4. koji kaže "Poseban kolektivni ugovor za lica koja samostalno obavljaju delatnost u oblasti umetnosti ili kulture (samostalni umetnici) zaključuju reprezentativno udruženje poslodavaca i reprezentativni sindikat."
|
Kazes zakljucuju reprezentativno udruzenje poslodavaca i reprezentativni sindikat.....da uprostimo, znaci zakljucuje vlasnik ugostiteljskog objekta sa sindikatom a sindikat je taj koji ce nama muzicarima tj njihovim clanovima da obezbedi posao jel tako ?
A clan bilo kog sindikata danas moze postati i moja baba da ne pricam o tome da su licencirani i oni koji pustaju fajlove i matrice, koji ne znaju da odsviraju ni Moravac a neki i ne znaju gde je ton C kad sednu za klavijaturu.
Nema komisije, nema polaganja, nema nista ali ima tkz licence ako das pare
Mrzi me da guglam i proveravam ali ako to sto ti pricas i stoji u zakonu kako ti kazes i ako bude zazivelo na neki posten i korektan nacin [da ne dobijaju licence i kurta i murta] izvadicu je i ja ali za sada sigurno ne. Vec sam ustedeo par stotina eura sto prethodnih godina je nisam vadio i bio neposten prema drzavi. Sigurno mi je bolje sto sam te pare preusmerio na decu, obnavljanje opreme i sl.
Aj da se vratim na tkz licence i da moze da ih dobije ko god pozeli : ja hocu licencu doktora i imam para da je platim pa mogu li je dobiti s obzirom da ne znam ni inekciju da dam ?
Nece to ako i postoji u zakonu jos zaziveti a di tad sviraj, pevaj i bori se, ne placaj ono sto ne moras.
Nisi mi rekao znas li sta znaci rec sindikat i sta znaci uopste sindikat ?