Videti jedan post
Star 31.03.2008, 15:27   #3
milanceshow
Nishki

milanceshow's Avatar

Registrovan/a dana: 02.12.2007
Mjesto: Srbija,Nis-Prokuplje
Downloads: 538
Uploads: 16
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 83 puta u 69 Postova
Instrumenti: Roland E80 i FantomG
Interesi: Heklanje....
milanceshow ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
milanceshow pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Evo stize pomoc!
Problem je u tome sto je sam ritam tako napravljen da u samom ritmu je postavljen efekt (u tvom slucaju je reverb na 110).
Na rolandu postoji funkcija koja odredjuje da li da efekt iz aranzera izlazi po postavci u ritmu ili po sopstvenoj zelji.
Postoje 2 resenja za tvoj problem.Tezi i laksi.

1) Prvo resenje je da udjes u samom ritmu i da smanjis reverb.Ovo je tezi deo jer zahteva da smanjis reverb na DUR,MOL i SEDMICU u svakoj varijaciji ,prelazu ,intru i endigu.Pa da posle izvrsene korekcije sacuvas taj ritam.

2) Ovo drugo resenje je mnogo jednostavije.Malo sam zaboravio rasporad funkcija ,ali mislim da cemo se snaci.
Kada dodjes do funfcije gde se smanjuje reverb (F1 pa F2 arr) pretisni SHIFT.Pojavice ti se pozadinski MENU.Na tom meniju te pita da li hoces da on vuce postavku reverba sa ritma ili USER postavku.Normalno ti prebacis na USER jer ti je trenutno sada postavljeno da vuce reverb sa samog ritma.Mislim da ces morati to ponoviti za svaki TRACK u ritmu.Kada prebacis na USER onda smanji taj reverb i primetices razliku,jer nece vise da ti vraca reverb na staro.
To trebas uraditi na svakoj boji!

Vracao ti je raverb na staru postavku posle zavrsenog kruga u ritmu.Ako ti je ritam duzine 2 bara (dva takta),onda ti je po zavrsetku drugog takta vracao stari reverb,jer na pocetku ritma se i nalazi podatak o jacini reverba.
Jesam li upravu da se tako ponasa?

Na tebi je da odlucis kako ces da smanjis reverb.
Javi nam da li si uspeo.Nadam se da sam bio od pomoci.
Pozdrav!!!

Promijenjeno od milanceshow (31.03.2008 u 18:25 sati)
milanceshow je offline   Reply With Quote