Videti jedan post
Star 31.12.2022, 00:27   #46
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 5.194
Downloads: 334
Uploads: 21
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.762 puta u 1.318 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Danas sam imao priliku 4-5 sati svirati EVENT. Želio bih zahvaliti Damiru, vasniku trgovine FRANC Music Shop koji mi je to omogućio i usput kao pravi domaćin ponudio kavicu i domaće čvarke. ... njama njama ..

EVENT izgleda lijepo, profesionalno. Gornja ploča je sjajno lakirana i metalna, klizači i poteciometri su kvalitetni, bočne strane aluminijske i sve zajedno izgleda robusno i kompaktno. Ekran na dodir reagira dobro, nagib osigurava optimalnu vidljivost, a po potrebi se može korigirati svjetlina. U istom izborniku se može podešavati intenzitet ledica ispod klizača, a po želji možete mijenjati boju. Tipke su veoma slične kao na Audya klavijaturi, ali s nešto više otpora.
Navigacija EVENTa je jednostavna i iako nisam nikada aktivno koristio Ketronov instrument, snašao sam se vrlo brzo. Nedostaju mi neki detalji koji postoje kod Yamahe ali to je više stvar navike nego nužne potrebe. Radije ću govoriti o dobrim rješenjima. Recimo, postoji mogućnost automatskog usporavanja i ubrzavanja ritma u određenom postotku, to nisam vidio još od starog Rolanda E800, mislim da se radilo o tom modelu. Gumb za DRAWBAR automatski aktivira zvuk orgulja, a s klizačima s slijeva ih kontroliramo. Vanjski ekran u HDMI rezoluciji koji podržava touch opciju. Težina od 15 kg i svega 114 cm dužine.
Zvuk? Reći ću samo da se EVENT MORA slušati i svirati na kvalitetnom ozvučenju jer nema smisla voziti BMW na barunkama. Meni se posebno dopao sound Bas gitare. Naravno, cjelokupan zvuk ritma je odličan i mislim da je to najjače oružje ovog instrumenta. Dobro složeni, prodorni, a ujedno puni sound ritam sekcije. Style modeling je već opisan na nekim video materijalima. Odlično je osmišljen, intuitivan u lak za korištenje. Može se odlično koristiti za kreiranje vlastitih stylova i tu postoje neka rješenja koja bih volio vidjeti kod Yamahe.
Nisam stigao pogledati efekte i još dosta toga, jednostavno se čovjek ne sjeti svega kod prvog susreta. Tako da nisam ponio neke uzorke ili ritmove sa starijih modela da isprobam kako to radi. Ali kaže Damir, da je sav materijal od prije kompatibilan. To je dobra vijest. U stvari, istraživao sam jednu stvar koju osobno ne koristim i nije mi bitna ali sam znao da će vas insteresirati. Moguće je vrlo jednostavno napraviti TERCE. O tome sam i snimio video, pa ću ga uskoro postaviti na svoj Youtube kanal.
Drago mi je da je Ketron napravio dobru spravu. Mislim da će se EVENT dobro prodavati i da će donijeti dobru zaradu Ketronu.
casper je offline   Reply With Quote
Ćlan 5 Vam se zahvalio, casper, za koristan post:
Bokic (31.12.2022), Morison (31.12.2022), sinisa (31.12.2022), tyros2 (06.01.2023), Vlado (31.12.2022)