Videti jedan post
Star 06.12.2023, 08:07   #14
Morison
Ovaj baš voli da kuca

Morison's Avatar

Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 202 puta u 133 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
Morison befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nema na cemu! Ovo je ujedno i mali tutorijal koji moze mnogima koristiti, bez obzira koju opremu imali, pravila su slicna.
Da, ides iz miksete u bas binove, a iz njih ides u satelite. Propustio sam u prvom postu da imas i bas binove. Na bas binu postavi na HPF Post prvi prekidac, i podesi Z-Over na 120 Hz. Level na nulu, osim ako ne osetis u prostoriji da treba vise basa, onda mozes malo i pojacati, ali opet sa pracenjem lampica, da ne odlazi u Limit. Ili, ako je u prostoriji mnogo basa (zavisi od prostorije) ovde mozes smanjiti bas i ispod nule.
ST taster mislim da treba da ostane ukljucen po kanalu, to sluzi da salje signal kanala na Master sekciju. Ostalo je jasno.
Imas COMP na prva cetiri kanala, kompresor. Njih koristi samo na pevackim mikrofonima, na ostalim kanalima smanji skroz u levo. Pojacaj ga tako da kad se najjace zapeva pocinje da pali zutu lampicu do tog potenciometra.
Ako sve lepo podesis, kako sam pisao, osetices i poboljsanje u zvuku, generalno. Tu je jos i EQ koji se treba dobro podesiti, ali to je jedna nova tema.
Morison je offline   Reply With Quote