Videti jedan post
Star 06.12.2024, 21:24   #8
korg_man
Vredan član društva

korg_man's Avatar

Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 35
Downloads: 302
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 31 puta u 25 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
korg_man befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Definitivno. Gle... Korg je Korg i donekle se može dovesti u red semplovima. Kad kažem donekle mislim na boje i bubnjeva i basa, gitara, a i solo boja da to zvuči nekako na svoj način (tko je prešao sa Korga na Yamahu ili Ketrona zna o čemu pišem). Daleko je to od zvuka pravih instrumenata, al dobro, o tom po tom sad. Pa4x ima 1.5 Gb za semplove čini mi se i to je itekako dovoljno za ono za što ljudi koriste. Eto nedavno su izbacili i update Pa1000 s kojim su znatno dignuli memoriju i to je pohvalno od njih, mada, klavijaturu najmanje čini ta memorija. Ovo što kolega ffb piše za tastere je živa istina, ali čak nije ni problem ako pukne neki taster ili tipka ili bilo koji dio otiđe jer je to nekako i normalno, kao i pločice i diskovi na autu (mada ne tako brzo) nego je veći problem što nema dijelova, odnosno čeka se po nekoliko mjeseci da ti stignu da bi mogao zamjeniti. Čisto bih volio naglasiti kako sam kupio Genosa gdje su propale VarC, VarB i Brake i naručio sam od generalnog zastupnika za Hrvatsku, platio 15 eura i tastere i dostavu i stiglo je za točno tjedan dana - to je podrška. Pa5x je poluproizvod i kako je netko rekao "koštat će to Korga jako puno". Zato zbog svega navedenog, drži se Pa4x-a i razmisli uz njega kupiti i drugog proizvođača (Yamahu ili Ketrona) i kad imaš vremena malo sjedi i polako sređuj. Na dugoročne staze će ti se isplatiti više nego srljat u bezdan sa Korgom, jer očito je to firma pred laganim krajem.
korg_man je offline