Videti jedan post
Star 20.12.2024, 16:55   #11
LAsER
Ovaj baš voli da kuca

LAsER's Avatar

Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
LAsER befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od yamahapassion Pokaži Post
Pozdrav drustvo... imam izuzetnu priliku maltene menjati moj pa4x za pa5x uz neku minimalnu doplatu koja mi se vise nece ukazati. Problem je sto je pa5x verzija sa 76 dirki. ... Voleo bi da mi se jave kolege koje sviraju te duze verzije klavijatura pa da mi daju neke "za i protiv" argumente.
Mana 76-tipki je transport i prostor, dok je prednost veća sloboda pri sviranju. Iako trenutno ne koristim 76 tipki, ponekad poželim imati više, posebno kod klavirskih dionica.

Što se tiče Pa5X, topla preporuka! Primijetio sam da mnogi komentarišu Pa5X, a da ga nikada nisu ni koristili ili na kratki period. Do sada sam imao modele Pa50, Pa800, Pa600, Pa1000 i Pa4X, i razlika u kvalitetu zvuka kod Pa5X je očigledna. Napokon se Bass, Drum i Gitara mogu jasno razdvojiti i zvuče precizno, dok je Korg u solo dionicama oduvijek bio broj 1. Kada se navikneš na operativnost Pa5X-a, nećeš poželjeti povratak na bilo koji drugi aranžer. Toliko mogućnosti i kombinacija kao što pruža Pa5X nema ni jedan drugi uređaj.

Što se tiče tvrdnji da Korg "propada", to su samo priče onih koji žele napisati nešto bez osnove.

Što se tiče seta, lako možeš konvertovati setove s Pa4X i prilagoditi ih svom ukusu na Pa5X bez problema. Čak je moguće konvertovati setove i sa starijih serija, samo treba pripaziti na komande u ritmu koje bi mogle praviti probleme. Ako naiđeš na poteškoće, dovoljno je da prepraviš i očistiš višak CC naredbi, i sve će funkcionisati savršeno.

Kvalitet izrade je vrhunski. Međutim, ako udaraš po tipkama kao čekićem, ni Tesla Truck ti ne bi izdržao!

Već sada je OS 1.3.1 značajno stabilniji i bolji u odnosu na prethodne verzije, a s vremenom se očekuje i verzija 2. Poznavajući Korg, sigurno neće stati na tome.
LAsER je offline