Videti jedan post
Star 15.03.2025, 17:11   #9
korg_man
Vredan član društva

korg_man's Avatar

Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 35
Downloads: 302
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 31 puta u 25 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
korg_man befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Mislim da bi ih trebao preadresirati na druge činele. Jesi probao sa Revo drum cleaner?
Nisam sada pred klavijaturom da utvrdim baš za, taj set specifično, ali iz dosadašnjeg iskustva sa Korgovim setovima utvrdio sam da Korg zapravo radi na najjačoj glasnoći dinamike i tu leži problem. Vjerujem da su te kontra činele u suštini sve (a možda i više) sadržane u Revo drum kitu, ali se dešava da se na Korgu radi tako da glasnoća elementa bubnja ide na 127, a također i dinamika. Snimi se recimo nekoliko dinamika, ali one su sve glasnoćom dignute na 127 i zato bubanj uvijek "puca" na Korgu. Kod Yamahe
se dosta koristi dinamika, a samom dinamikom se dobije i drugačija boja elementa bubnja (bilo kojeg). Da pojednostavim. Ako je dinamika nekog udarca 110 koji se semplira, on se posemmplira tako i diže mu se glasnoća na 127 u programu za sempliranje. Taj sempl se stavlja na posebnu lokaciju jer svi semplirani bubnjevi na Korgu su urađeni jedan ton jedan element i jednaka glasnoća, svijuh, zato će se rijetko naći na sempliranom bubnju kod Korga vipe od 2, maksimalno 3 dinamička raspona po elementu. Kod, Yamahe (barem ja tako radim) ako želim naglasiti ekspresiju udarca po bubnju, dignem dinamike, ali konkretno za tu varijaciju malo stišam bubanj uz obavezno stavljanje kompresora.
To funkcionira za ritmove koji "gruvaju" dok za ritmove dvojke iz (Amne***a) seta kombinacija sa Revo Open Vintage DK i Revo Rock DK činela radi na prvu odlično, bez imalo diranja dinamike.

Promijenjeno od korg_man (15.03.2025 u 17:24 sati)
korg_man je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio korg_man za ovaj koristan post:
dmmacak (28.03.2025)