Videti jedan post
Star 10.01.2006, 13:54   #20
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Hmmmm !
Drage kolege, podržavam svaku dobru ideju, i ova ideja mi se čini fantastičnom. Ali
Ja barem programiram svoj Pa80 tako da u performanceu imam isprogramirane pjesme po abecedi. Npr. Banka 1 su pjesme pod A-B Banka 2 Pod C-D itd.
Za sada imam jedno 600 pjesama isprogramiranih od čega je 300 zabavnjaka i oko 300 narodnjaka. Dobro, nemaju baš sve introe i endove jer u suštini u performanceu je odabran i malo dorađen osnovni ritam, promjenjen tempo, selektirani su STS boje, večinom samplovi (u čemu vidim najveći problem jer treba onda presnimiti čitav set) i u njih je uložen velik trud. Sad da idem prepravljati sve na Pa80 osnovne tvorničke boje mi se doslovce neda. Ja sam tvorničke ritmove, osobito latino i jazz stylove prekuco, a i na HD-u imam isprogramirano tako skoro svih 9 setova prema programima iz USER banaka. U tom pogledu nisam baš preveliki pobornik poklanjanja, više sam stoga pobornik razmjene.
Jer kad malo bolje pogledaš style se malo doradi, na trakama se promjene ili isključe boje, odrediš tempo i odabereš osnovni combi sound i to je to.
Pustimo sad priće o izradi orginal styla od dobrog MIDI filea. Iako Style works to dobro radi, napravi super intro (neznam čemu, ako si klavijaturista moraš intro sam odsvirat inaće si DJ :twisted: ), ostale sekvence u ritmu se u globalu ne razlikuju od dobrog ritma. Ja sam barem odabrao 5 dobrih 7/8, 5 dobrih rumbi, 5 DVICA itd, i samo ih moduliram. Nije 100 % orginal, ali to je to. Znam da postoje pjesme koje u sebi sadrže 2 ili više ritma, no one mogu biti i te kakav problem. Neke ritmove imam tako urađene, a neke vežem zamrzavanjem 2 ritma.
Nadam se da će ovdje biti više dobrog materijala nego škarta. Jer vjerujte mi bit će duplikata na duplikat mali milijon. Htio sam napomenuti da goli style bez pratečih STS-ova nije ni pola osnovnog aranžmana. A znamo da svak od nas koristi svoje boje.
Bit će tu stvarno dosta posla. Jednostavnije je onda napisati parametre pa da si svaki doma sam uradi prema uputama.

oprostite na mom mišljenju, ako mislite da sam u krivu, no bojim se da će to dosta zapinjati.
Bilo bi dobro ako se već šalju takovi gotovi aranžmani da se napomene koji se SET ovdje s foruma najbolje uz njega koristi ili barem sličan koji bi barem donekle zadovoljio uvjete.

Hvala
kreso je offline   Reply With Quote