Hm, po nekoj logici bi trebalo ići. Jer do sada, barem zadnjih 10-tak godina KORG pa i ostali iz velike trojke prakticiraju da nasljednici generacija pojedinog modela mogu čitati PCG-e i stylove (kad se radi o aranžerima) predhodne serije, a i dosta ih je kompatibilno među "bračom" kao Pa serija 50/60/80, pa i stariji kao u nekim segmentima sa starijom I serijom. Tako je i sa Rolandovom VA serijom (koja čita od E i G serije dosta toga) i Yamahinom PSR. No u ovom slučaju radi se o aranžerima. Dosta toga ovisi i o radnom procesoru i kapacitetu memorije.
Kad govorimo o solo synthevima Triton je fuel kompatibilan i pošto je KORG TR također Triton sinteza zvuka mislim i 99,9 % sam siguran da čita sve ne samo od LE-a nego i od Clasica. No ima jedna muha u čitavoj priči, a to je taj famozni novi sound od Pa1X i Oasys-a. E sad dali je procesor isti kao i od Oasys-a ili Pa1X ili je samo zvuk generiran i prekonvertiran za TR-ov procesor. No i dalje sam uvjeren da se radi samo o nasljedniku Triton sinteze zvuka, tako da sve od LE-a MORA ići na njega, jer da je unutra procesor i generator zvuka koji pokreće Oasysa ili Pa1X, ma hebeš mi sve nebi koštao samo soma eura.
Pozdrav
|