Citat:
Originalno postovano od Alix
Ko što je jara reko---Provjeri izlaze...E sad kako to provjeriti,vala treba ti aparatura za to...A možeš i staviti kabal s jack-om u nju i polako mrdaj levo-desno da vidiš imali li lufta.Ako ima,trebaće da se zalemi nazad na ploču (obično toliko starim instrumentima popuštaju lemljeni sklopovi zbog oksidacije i starosti),a ako nije u tom,moguće imaš probleme sa potenciometrima...To su ti oni SLIDERI (ili po naše klizači) za pojačavanje zvuka...Najpametnije ti je da nebi čačko već odneseš elektroničaru da ti to čovjek pregleda i popravi,ima previše momaka što su sami majstorisali pa na kraju još više udesili instrument...Inače ako imaš na njemu ISTE boje koje su ti prije radile,onda nije do boja...E još zadnji mogući uzrok-BATERIJA...Ako ti se po ekranu izpisivaju neka čudna kineska slova i neki simboli onda je baterija,a ako su imena boja potpuno ista ko i prije onda NIJE do baterije...Na tebi je da se odlučiš šta ćeš da napraviš,Pozdrav!
|
Hvala za odgovor i tebi i drugaru sto je jos pisao.
Ovako imao sam dve klavijature tj. dve yamahe dx11,sad mi je ostala samo jedna drugu sam prodao,i kod te jedne je bilo isto tako kao sad kod ove i nekako se popravilo al menjo sam ja ram baterije kod obadvije mozda sam bas tad i popravio(znam sve to uraditi i zalemiti).
Sad trenutno kod mene je bas to sto si ti rekao neka kineska slova i neki znakovi sto se kaze nista nisacim,al izlaz nije jer se na nekim tim znakovima cuje nesto kao samo zuji i ta i za pojacavanje slideri rade isto.
Ali kad ubacim karticu na kojoj imam vec boje koje su ok isto ne rade ne cuju se ali pisu imena boja i sve samo sto eto ne sviraju- mozda treba nesto podesiti drugo na klavijaturi ili je bas ta ram baterija pokvarena.
Klavijaturu nisam palio jedno pola godine i pre mi je sve radilo i sad kad sam je upalio to se desilo.
Kad bi promenio tu ram bateriju da li bi radilo sve kako treba.
Hvala jos jednom i cujemo se ako sta vama zatreba, sto znam tu sam da vam kazem.
poz uzivajte!