Preinake i dorade da Pa50 postane Pa80 trenutno jedino radi naš član Miki iz Kragujevca. Nije nešto pretjerano skupo, HD i USB port će te koštati cca. 400 Eur-a sugradnjom.
Također ugrađuje i OS u Pa50 (što je jako bitno) tako da u biti dobiješ za cca. 1.300 Eur-a Pa80. matematika je vrlo jednostavna, nov Pa50 = 900 Eura + dorade (HD, USB port, OS) = 400 Eur-a.
Nov (ganz) Pa80 ispod 1.600 Eur-a barem za sada ja nisam nigdje našo. Rabljeni se dade nabaviti za 1.300 Eur-a u dobrom stanju.
Razlike baš neke nema, osim što je Pa80 puno bolje napravljen, bolja i čvršča mu je tipka i nije toliko plastičan kao Pa50. No postoji i jedna buba u čitavoj priči. Danas sutra kad češ prodavati Pa50, tko će ti vjerovati da je unutra sve kao na Pa80, a i ako kažeš da si radio dorade, ljudi kakvi su skeptični će reč "Sam Bog zna što je on po njemu raskapo, muljo i prčko. Sigurno ga je zhebo pa ga sad prodaje".
Ja ti preporučam da uzmeš Pa80 od prve. Iako nam je Miki kolega, i ovim mu radim antireklamu (sorry Miki), da je nešto tako raditi "zdravo" po klavijaturu i sam KORG bi ostavio takovu mogučnost, jer njima je u interesu da zarade. A s klavijaturama je kao i s automobilima. Prodavaću je u interesu da na dodatnoj opremi zaradi još više para.
Na tebi je odluka. Ako ne kaniš za par godina Pa50 prodavat ovo ti je odličan izbor. Ali ako misliš mjenjat, obavezno Pa80.
|