I ja sam poslednje vrijeme počeo razmišljati kao Zsimke.Promjenio sam čuda klaviatura u životu od Gemova,Rolanda,Korgova i na kraju sam ostao na yamahi psr9000/pro.Za Tyros2 ne mogu skoro ništa da kažem jer sam je imao vrlo kratko vrijeme koju mi je sredio jedan drug u Italiji sasvim novu za jako male pare prema onome što se svugdje prodaju.Nažalost taj t2 bio je ili sumnjljivog porekla ili je pak bio za odpis ili šta znam jer kad sam ga doneo počele su komplikacije.Štekovao mi je ko lud primjer pustim neki ritam on sa zvukom zašteka i pišti ko lud tako dok ga nisam ugasio.Ja sam svoj prodao odmah dalje a taj drug što ga isto uzeo zadržao ga je i sad ima iste velike probleme čak ga nosio nazad u italiju i posvađao se sa tim prodavačem jer taj neče da ga uzme nazad pod garanciju koju nije ni dao kao zato su bili toliko jeftiniji.Ok koliko znam drugima rade t2 odlično samo sam hteo time da kažem da treba imati pažnje oko kupovine klavijatura u Italiji.Ali kao što več rekoh sasvim se slažem sa Zsimke jer i tyros2 več sasvim jasno je da je bio i još jeste preskup a da ne govorimo još za t3 ako če stvarno imati takvu cjenu.Naime iz svojih iskustava znam da jeste tako,da ljudi na svirci nemaju pojma koliko košta sint te uopšte nema veze dal se trudiš i hočeš iz njega izvuči što više njima je svejedno uglavnom da nešto lupa pa ionako svi misle da puštaš ili midi file ili kako oni kažu playbek mada sviraš u živo.To njima ne možeš objasniti čak i da im pokažeš da sviraš sam.A za klaviaturu ionako bilo koju imaš oni misle da ne dođe više od jedno 200 ili 500 eura.E pa sad kad su svirke ionako što manje plačane stvarno se treba pitati za šta ti treba naročito tako skupa klaviatura ako preračunaš i nemaš slučajno nekih vrhunsko plačenih svirki što je danas vrlo malo kad češ dobiti taj novac nazad šta si uložio u nju.U tom slučaju za par godina a tada je ta klavijatura več stara.Zbog velike konkurencije muzičara danas ja ponekad mora da idem svirati na večer za po 200 eura i još se koji majmun hoče cjenkati jebi ga al bolje to nego da sjedim kod kuče.Ok ponekad se nađe vrlo dobro plačena gađa ali toga je sve više manje.E pa kad tako razmišljam ovdje je Yamaha sada potpuno zasrala do kraja sa tim njenim cjenama.A da dam tolike pare za tu klavijaturu da je imam više kao za svoju dušu ili se namječem sa njom to mi je stvarno sasvim bez veze.Poznam nekoliko drugova koji imaju stvarno klavijature više za djecu prema mojoj sad i puštaju midi file i tako dalje i svima sve je jednako dal sviram ja ili dal svira neko od njih.
|