Tema: CZ 5000
Videti jedan post
Star 16.03.2006, 09:19   #2
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Hi Ketron !

Prijatelju, da ti kažem iskreno nikad nisam svirao na Casio CZ iako je prije 20-tak godina dosta mojih prijatelja imalo to čudo. Oduvjek sam bio skeptičan nekako prema Casiu, jer za mene u to doba Casio je bio proizvođač satova i digitrona
A sad, što reči o Casiu. Kao klinac sam imao jedan s ritam mašinom. Znam da je imo 32 saunda (jadna u vražju mater) i 16 ritmova (bez varijacije). Mislim (nisam 100 % siguran) da je to bio model Casio MT-110 ili 101. U ono vrijeme, znaći početkom 80'-tih je koštao dosta puno (cca. 1.000 DM) i bio je čudo tehnike. Nije bilo aranžera u tom broju kao danas i stvarno do pojave Rolandove E serije i KORG-a i3 sve je to bilo jako slično i na isti kalup. Yamaha je tada imala brdo nekakvih "ljevih" igračkica tipa PSS Portatone. Tada su doslovno carevali solo synthevi, dobri workstationi za kojima mi i danas s nostalgijom suza poteće (DX7, M1, D-50). Tada si da bi javno svirao morao imat čvrstu četvorku u bendu. Bubanj, bas, gitaru i klavijaturu. I to je sva ljepota muzike. A ne danas, ko cigo s majmunom i verglecom na nekom trgu. Kupiš vrhunski aranžer, malo bolji vokoder i ajmo kao vuk samotnjak u neku kavanu, pa pići do zore. I tako iz tjedna u tjedan dosadan i Bogu i vragu.

Da se barem ta sranja od aranžera više nikad ne proizvode, bilo bi dobrih muzičara i bendova, a i stari plasnjaci bi ponovno oživjeli.

E prijatelji, gadno je kad te drmnu sječanja
kreso je offline