Videti jedan post
Star 22.03.2006, 08:53   #20
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ketron, nije sad da ja reklamiram Solton-ove klavijature, ali činjenica je i moji utisci su takovi da se radi o stvarno kvalitetnom aranžeru.
Iako sam zakleti KORG-ovac, i osim KORG-a bih jedino pristao da radim još na Yamahi, moram priznati da je taj Ketron SD1 stvarno postao The Best Buy zadnjih par godina.
Ja ga osobno neću nikad kupovat, jer ne radi se o tome da ga ne preferiram nego jednostavno mi ne leži u upotrebi. Radi se više o navici na KORG. E, sad kad bi Ketron napravio editor i komande na aranžeru kao i na KORG-u, tada uopće ne bih razmišljao i dvojio o nabavci jednog SD1. A kako sam harmonikaš preferiram lakšu i bržu tipku, što sa Ketronom ne možeš jer ima pune i masivne tipke. Trebalo bi mi stvarno puno vremena da na takovoj klavijaturi steknem brzinu u radu kao na KORG-u.
Trikovi sa pličenjem tipke na Ketronu NE RADE. Stavljali smo mu filc ispod tipaka, ali tada nema kvalitetnu dinamiku, ili mi nismo dobro napravili posao.
Sve u svemu, Ketrona preporučam Rolandovim fanovima, jer se radi skoro o istom softwaru i engineu, s time da su soundovi i samplovi na Ketronu neusporedivo kvalitetniji od Rolanda.
kreso je offline   Reply With Quote