Ha, mislim da znam što te mući.
Kao prvo, svira se (barem ja tako prakticiram) u style modu. Kad povučeš style ispod ekrana imaš 4 Style touch set-ova (STS-a), i oni moraju da rade (ako su isprogramirani za pojedini ritam).
Obično se vuku bojei kad zaključaš ritam iz performancea. Performance se sastoji obično od 4 boje tako da je splitirano na lijevu strani jedna boja, a na desnoj strani kombinacija od 1-3 boje. (Uper 1, 2 i 3.)
Ako želiš svirati pod program modom s ritam mašinom, ti možeš odabrati style, ali ako želiš mjenjati boje iz program sekcije tada ti mora biti u predhodno određenoj sekciji performanca, performanc koji se tvori od jedne programske boje. Na tom performancu ti i pokazatelj s desne strane ekrana mora biti i selektiran (npr. uper1). Tek tada možeš vući programsku boju i mjenjati je. Ako je taj pokazatelj na drugom mjestu (uperu), tj. na 2. ili 3. poziciji za selektiranje boje tada nečeć moći mjenjati boju i parametre od predhodne koja je selektirana, jer pokazatelj nije zakačen za nju. Obično tada dolazi do kolizije tj. mješanja više boja, a obično se čuje boja koja ima postavljene više parametre.
A kad i sve to središ, možeš pohraniti jedino pod STS u ritmu ili u Performance. U Program modu možeš samo da središ boju, ali NIKAKO da je vežeš uz pojedini ritam bez STS-a ili Performancea. Jer da bi sredio pojedini aranžman, moraš odabrati na mixeru izlaznu boju, efekt, split point ...
To je posao koji moraš proći step by step od samog početka. Ne postoji tu neki čarobni štapiš. Unutar pojedinog ritma možeš imati 4 složene boje koje pohranjuješ u STS.
Kad složiš boju pritisni write tipku i u trečem redu selektiraj pod koji STS želiš boju usnimiti.
Zapamti, da su te boje selektirane za sve pjesme za koji se taj ritam odnosi, dok ne promjeniš te postave.
Ne znam zašto si odlučio svirati iz program mod-a, jer za njega ne možeš ništa zakačiti, niti ritam niti dodatne boje. Ne možeš niti splitirati klavijaturu.
Ja ti predlažem da sviraš u style modu i da vučeš već gotove boje iz performancea. Također, na KAT 2000 ili Style Works-u pregledaj da li ti svi ritmovi iz USER sekcije imaju zakačene boje u STS-ove.
U program modu se ne radi s aranžerom. Ne možeš kontrolirati akordaciju, to je jedan od osnovnih postavaka. Program mod služi samo za soliranje. Ali možeš u style modu iz program moda vući boje pod performanceom.
Eto, ja mislim da te to mući. Predlažem da u tutorijalu dobro proučiš dio oko rada s klavijaturom, jer ako i nakon tih uputa ne proradi tvoj KORG Pa XX, tada ti preostaje jedino odlazak u servis, jer sigurno tada ne radi procesor klavijature dobro.
Pozdrav
|